Svet
325 ogledov

Nekoč šef evropske meje, zdaj na listi skrajne desnice

Fabrice Leggeri Epa Fabrice Leggeri.
Bivši vodja Frontexa na evropske volitve kot kandidat francoske stranke Nacionalni zbor.

Nekdanji izvršni direktor Evropske agencije za zunanjo in obalno stražo (Frontex) Fabrice Leggeri se bo junija potegoval za položaj evropskega poslanca, poroča francoska tiskovna agencija AFP. Kandidiral bo na listi francoske skrajno desne stranke Nacionalni zbor (RN) Marine Le Pen.

Leggerija so s položaja na čelu Frontexa aprila 2022 odnesle obtožbe, da je agencija pod njegovim vodstvom sodelovala pri nezakonitem zavračanju migrantov na morju, soočal pa se je tudi z očitki o nepravilnostih pri porabi denarja ter o slabem ravnanju s podrejenimi.

55-letni Francoz, ki je evropsko agencijo za zunanjo in obalno stražo vodil od leta 2015, se je sedaj pridružil francoski skrajno desni stranki RN in se bo kot tretji na njeni listi kandidatov potegoval za mesto v Evropskem parlamentu na prihajajočih junijskih volitvah.

"Evropska komisija spodbuja pritok migrantov"

Fabrice Leggeri | Avtor: Epa Epa

"RN ima konkreten načrt in zmogljivosti za njegovo izvedbo. Odločeni smo, da se bomo borili proti poplavi migrantov, ki za Evropsko komisijo in evrokrate ni problem, temveč projekt. To lahko potrdim," je v soboto zapisal v seriji objav na omrežju X, s katerimi je napovedal kandidaturo.

"Evropska komisija spodbuja pritok migrantov in ne upošteva suverenosti držav. Sprejeti moramo konkretne ukrepe za odpravo trgovine z ljudmi in zaščito naših meja. RN predlaga tudi referendum o spremembi ustave, da bi ponovno prevzeli nadzor nad migracijskimi tokovi," je še zapisal Leggeri.

dezurni@styria-media.si 

Komentarjev 4
  • Idioti 11:29 20.februar 2024.

    5000 UA vojakov vrženih iz boja z vso tehniko pa ni važno . Se ne sme vedeti al kaj . No se ve , tko da ne boste to pokrival z naslovi ala UA v protinapadu !!! Ni možno , ...prikaži več , ker so v rasulu na 5 smereh po preboju linije fronte ! Linija fronte se bo Kievu približala za 20-30km . ! Mic po mic , evo Zelenskem okoli vratu šlic !

  • Idioti 11:24 20.februar 2024.

    A je vojne v UA konec ? Kdo je zmagal ? Popapala maca jezik a ?

  • Avatar GeorgeLincolnRockwell
    GeorgeLincolnRockwell 16:31 19.februar 2024.

    Le Penova stranka ni "skrajno desna" stranka. Vi novinarji bote vekal na ves glas, ko prava "desnica" pride na oblast.

Sorodne novice