Svet
4606 ogledov

Sneg v Splitu, več nesreč, na avtocesti omejitev 40 km/h!

sneg avtocesta Dalmacija HAK Ponedeljkovo jutro v Dalmaciji.
Naši južni sosedi se soočajo s težavami v prometu. Zima je pokazala zobe.

Led in sneg sta na hrvaških cestah povzročila kaos. Mraz je botroval številnim prometnim zapletom in povzročil težave na različnih koncih države, tudi tam, kjer prave zime niso vajeni.

Tovornjak s prikolico in kombi sta se zaletela pri Dugem Selu, na odseku med Donjo Gredo in Črncem Dugoselskim v zagrebški županiji. Vseh pet potnikov kombija in voznik tovornjaka so utrpeli poškodbe in bili prepeljani v bolnišnico, poroča Hrvatski autoklub (HAK).

Na zahodu prestolnice, blizu meje s Slovenijo, sta trčila avtobus in osebni avtomobil. Mestni predel Jankomir je zato prometno popolnoma obstal, kolone so se vile vzdolž Ljubljanske avenije, navaja 24sata.

Počilo je tudi na jugu Slavonije, med razcepoma Novska in Okučani. Tam so hitrost omejili na 60 kilometrov na uro, poroča HAK.

Zasnežena Dalmacija

Tudi na avtocesti v Dalmaciji med Trogirjem in Splitom je zapadlo nekaj snega, dodatne težave povzroča poledica. Najvišjo dovoljeno hitrost so tam omejili na zgolj 40 kilometrov na uro.

Po poročanju portala Dalmacija danas največje težave v prometu v okolici Splita nastajajo na območjih nad 300 metrov nadmorske višine, kjer močno sneži. Več tovornjakov in avtobusov je že obtičalo v snegu. Iz nekaterih drugih delov Dalmacije poročajo o mokrih in spolzkih cestah.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 2
  • Idioti 17:00 27.november 2023.

    Dalmatinci ne znajo voziti po snegu , poledici in megli ! Po prvih dveh ne znajo niti hoditi !

  • bobubob 16:03 27.november 2023.

    Kaj bo šele, ko bo padlo nekaj cm snega tudi na nas, 'severne Hrvate'. V Jugi ga je na klene Slovence 'vrglo' pol metra čez noč, pa smo zjutraj bili vsi v službi. Ob šestih, sedmih. Pa še pol metra ...prikaži več ga je zapadlo med službo, do večera pa smo skidali dvorišča, pločnike pred hišami in še lokalne poti, če je bilo treba. Danes, ob vsej tehniki in kljub županu v križišču - pa vse stoji že ob suhem vremenu.