Svet
6734 ogledov

Za župana je bil prizor poškodovanega dečka preveč, zgrudil se je in umrl

Nemški rešilec Profimedia
Deček je med igro padel z višine štirih metrov in se hudo poškodoval.

Iz Nemčije prihajajo žalostne vesti o smrti župana mesta Aidenbach, ki je v ponedeljek zvečer umrl zaradi srčnega infarkta. Po dosedanjih informacijah je župan umrl potem, ko je prišel na kraj hude nesreče, v kateri je devetletni deček padel skozi svetlobno kupolo, poroča hrvaški portal Jutranji.hr.

Deček naj bi se poškodoval med igro. Z ravne strehe je namreč želel vzeti žogo, ko se je pod njegovo težo vdrla kupola, zaradi česar je padel štiri metre v globino. 68-letni župan Karl Obermeier je tako kot običajno pri večjih nesrečah prihitel na kraj dogodka. Ko je prispel, je videl, kako hudo poškodovan je deček. Pripadniki nujne medicinske pomoči so dečka sicer že oskrbovali in je bil izven smrtne nevarnosti.

Dve tragediji naenkrat

Kljub temu, da je bil deček rešen, pa se tragedija še ni končala. Ob koncu reševanja otroka se je župan mesta namreč zgrudil na tla. Umrl je v reševalnem vozilu, ki je bilo na poti v bolnišnico. Po ugotovitvah zdravnikov je bil vzrok smrti akutni srčni infarkt, poročajo novinarji Slobodne Dalmacije.

Politik Krščansko-socialne unije (CSU) Karl Obermeier je bil župan 15 let. Podžupan Aidenbacha je povedal, da je bil vse do konca poln energije in entuziazma. V svojem mandatu je veliko prispeval k skupnosti, med drugim je navdušil, ko je napisal javno pismo bavarskemu premierju Markusu Söderju ter ga prosil, naj ustavi to "birokratsko norost" v njegovi zvezni deželi. Predvsem pa ga je odlikovala njegova pripravljenost pomagati drugim, poročajo nemški mediji.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.