Svet
3 ogledov

Želeli so le na zrak, pa so jih napadali z noži

Migranti EPA
Italijanska policija je na Siciliji priprla deset tihotapcev ljudi, ki jih med drugim sumi krivde za uboj.

Deseterica tihotapcev ljudi je prejšnji teden na libijski obali na eno izmed ladij, s katerim proti italijanskim obalam prevažajo begunce, sprejela skoraj 500 ljudi. Sredi plovbe so naleteli na težave in zaprosili za pomoč.

V pomoč je priplula posadka švedskega plovila Posejdon, ki je rešila 439 beguncev, v podpalubju nesrečnega plovila pa so naleteli na žalostne prizore 52 trupel.

Zadušili so se

Italijanska policija je po dogodku zaslišala preživele in ugotovila, da so za smrt beguncev v prvi vrsti krivi tihotapci; sedem Maročanov, dva Sirijca in en državljan Libije. Glede na izpovedi preživelih, umrlih beguncev iz prenatrpane podpalube niso pustili na plano, da bi prišli do zraka in vsaj požirka vode. Brutalno naj bi jih rinili nazaj v ladijski trup, jih pretepali in se nadnje spravili celo z noži. Na koncu so nesrečni begunci umrli zaradi zadušitve.

Kot je znano, gre le za eno izmed številnih žalostnih zgodb migrantov, ki v zadnjih mesecih v vse večjem številu zapuščajo svoje domove in se podajo proti Evropi.

PREBERITE TUDI:

 

Komentarjev 3
  • JohnSmith30699 18:32 29.avgust 2015.

    glede na to koliko je pri nas breposlenih, bi bila tole dobra prilika za zaslužek nje

  • kapibara 16:22 29.avgust 2015.

    hja res je, in še več bo tega..

  • h3o 14:53 29.avgust 2015.

    hja, bugunsko krizo pač izkoriščajo tihotapci, ki služžijo s tem