Slovenija
20038 ogledov

Janša že okrcal novega predsednika programskega sveta RTVS

Novice: RTV Anže Petkovšek RTV Slovenija.
Grah Whatmough se seje, ki jo je sklical, ni udeležil.

Ob 18. uri se je začela ustanovna seja novega sveta RTV Slovenija, ki jo je sklical v. d. generalnega direktorja Andrej Grah Whatmough, a ker se seje sam ni udeležil, so si novi svetniki vzeli premor, da ugotovijo, kako nadaljevati sejo brez sklicatelja. 

Seja se od 18.30 nadaljuje, vodi jo Ilinka Todorovski. Izvolili so novega predsednika sveta, to bo Goran Forbici (na predlog Tadeja Trohe). Njegovo kandidaturo je podprlo 15 članov, eden se je glasovanja vzdržal. Njegova namestnica pa bo novinarka Špela Stare (na predlog Gregorja Drnovška).

Kdo sestavlja novi 17-članski svet?

  • Šest predstavnikov zaposlenih: Gregor Drnovšek, Sašo Hribar, Boštjan Ogris, Robert Pajek, Luka Zebec in Ilinka Todorovski 
  • Enajst predstavnikov javnosti: Andrea Bartole (predstavnik italijanske narodne skupnosti), Robert Požonec, Klaudija Sedar, Tadej Troha, Igor Prassel, Aleš Novak, Andraž Vehovar, Špela Stare, Gaja Brecelj, Andreja Trtnik in Goran Forbici.

Nekdanjim članom tako z današnjim dnem preneha funkcija.

Na Twitterju je prvak SDS in nekdanji predsednik vlade Janez Janša že komentiral novo izvoljenega predsednika in njegovo namestnico. "Proti njima je še Miha Kordiš sredina," je pikro pripomnil.

dezurni@styria-media.si

Janez Janša Slovenija Janša zagrozil z ustavno obtožbo
Komentarjev 52
  • lojs 08:53 06.junij 2023.

    p.svet mora najprej ugotoviti, zakaj so nabavitili tista umetniška dela, ki visijo na steni njihove sobe, to je zelo pomembno in vpliva na program ... potem so pa začuda ugotovili, da jih snemajo in zdaj rabijo še dodatna pojasnila ... ...prikaži več verjetno bi najprej potrebovali pojasnilo, kdo jih je sploh poklical na rtv, kjer 6ur mlatijo prazno slamo brez najmanjšega efekta ... rtv rieliti šov rtv vrtca ... v bistvu še kar gledljivo in zabavno, čeprav se norca delajo iz našega dnarja

  • jezero 07:52 06.junij 2023.

    20+. Več ne gre.

  • Avatar Leon
    Leon 06:35 06.junij 2023.

    KAKŠEN FANTASTIČEN DAN ....ZOPET SIJE SONCE