Če na Hrvaškem v avtu nimate tega dokumenta, vas čaka denarna kazen

Foto: Davor Javorović/Pixsell
Foto: Davor Javorović/Pixsell
Lahko vas doleti denarna kazen v višini 1.000 hrvaških kun (130 evrov).
Oglej si celoten članek

Ko se boste odpravljali na Hrvaško, preverite, ali imate v avtomobilu vse dokumente. To pomeni vozniško dovoljenje, prometno dovoljenje, potrdilo o zavarovanju avtomobila in Evropsko poročilo o nesreči.

Zmeda Zmeda s prometnimi dovoljenji, ministrstvo pojasnjuje ljudem

Hrvaški spletni portal Večernji list piše, da vas lahko policija, če nimate navedenih potrdil, oglobi z denarno kaznijo v višini od 300 do 1.000 hrvaških kun, oziroma od 40 do 130 evrov.

Zakaj tako? "Na podaljšanju vozniške me obravnavajo kot kriminalca"

Če vozite brez vozniškega dovoljenja ali potrdila o vlogi za vozniško dovoljenje ali pa ga na zahtevo policista ne pokažete, bi vas to lahko stane 40 evrov. Poleg tega, če ne predložite police zavarovanja vozila, tvegate kazen v višini od 40 do 130 evrov.

NI šala To ni šala: Vlada voznike poziva, da bencina ne točijo v plastične vrečke

Voznik vozila, ki na zahtevo pooblaščene uradne osebe ne predloži evropskega poročila o nesreči (zakon o obveznem prometnem zavarovanju, drugi odstavek 66. člena), bo prav tako dobil globo od 40 do 130 evrov, še piše Večernji list.
 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 13

  • 14:00 31. Maj 2021.

    Evropsko poročilo je namenjeno izmenjavi podatkov obeh udeležencev, ne pomeni priznanja krivde, je pa koristen zapis dejstev o prometni nesreči, …

  • 13:59 31. Maj 2021.

    Brez vozniškega dovoljenja, prometnega dovoljenja, je vožnja prepovedana in kazniva. Prometno dovoljenje je vezano tudi na obvezno zavarovanje. In zakaj …

  • 09:15 30. Maj 2021.

    V Sloveniji pa teh dokumentov ne potrebuješ??

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.