Avto
197688 ogledov

Če na Hrvaškem v avtu nimate tega dokumenta, vas čaka denarna kazen

Hrvaška policija Davor Javorović/Pixsell
Lahko vas doleti denarna kazen v višini 1.000 hrvaških kun (130 evrov).

Ko se boste odpravljali na Hrvaško, preverite, ali imate v avtomobilu vse dokumente. To pomeni vozniško dovoljenje, prometno dovoljenje, potrdilo o zavarovanju avtomobila in Evropsko poročilo o nesreči.

Prometno dovoljenje Zmeda Avto Zmeda s prometnimi dovoljenji, ministrstvo pojasnjuje ljudem

Hrvaški spletni portal Večernji list piše, da vas lahko policija, če nimate navedenih potrdil, oglobi z denarno kaznijo v višini od 300 do 1.000 hrvaških kun, oziroma od 40 do 130 evrov.

Vozniško dovoljenje Zakaj tako? Avto "Na podaljšanju vozniške me obravnavajo kot kriminalca"

Če vozite brez vozniškega dovoljenja ali potrdila o vlogi za vozniško dovoljenje ali pa ga na zahtevo policista ne pokažete, bi vas to lahko stane 40 evrov. Poleg tega, če ne predložite police zavarovanja vozila, tvegate kazen v višini od 40 do 130 evrov.

NI šala Avto To ni šala: Vlada voznike poziva, da bencina ne točijo v plastične vrečke

Voznik vozila, ki na zahtevo pooblaščene uradne osebe ne predloži evropskega poročila o nesreči (zakon o obveznem prometnem zavarovanju, drugi odstavek 66. člena), bo prav tako dobil globo od 40 do 130 evrov, še piše Večernji list.
 

Komentarjev 13
  • Brane Kacjan 14:00 31.maj 2021.

    Evropsko poročilo je namenjeno izmenjavi podatkov obeh udeležencev, ne pomeni priznanja krivde, je pa koristen zapis dejstev o prometni nesreči, ki močno olajša kasnejše reševanje škodnega primera. Lp, KB

  • Brane Kacjan 13:59 31.maj 2021.

    Brez vozniškega dovoljenja, prometnega dovoljenja, je vožnja prepovedana in kazniva. Prometno dovoljenje je vezano tudi na obvezno zavarovanje. In zakaj ne bi imeli v avtu še obrazec za Evropsko poročilo o prometni nesreči, ki ga dobi vsak s potrdilom o ...prikaži več zavarovanju!? Če je obrazec že porabljen, je treba priskrbeti novega, ali dva za tri udeležence. Lp, KB

  • onxxx 09:15 30.maj 2021.

    V Sloveniji pa teh dokumentov ne potrebuješ??