Čebelja paša v Kranju tudi letos večja

Foto: Pixabay
Foto: Pixabay
V Mestni občini Kranj (MOK) tudi letos čebelam omogočajo več paše.
Oglej si celoten članek

Lani so v MOK prvič namensko za čebeljo pašo namenili dva travnika, dodatno zasajenima s travniškimi cvetlicami, in tako je tudi letos. Eden se nahaja ob makadamski poti v kanjon Kokre na Hujah, drugi pred objektom na Valjavčevi ulici. Košnja zelenih površin, ki jo izvaja Komunala Kranj, sicer poteka prav v teh dneh, a bodo omenjena travnika kosili pozneje kot druge.

So pa letos za čebeljo pašo dodali še eno lokacijo. Hribčke ob Cesti Rudija Šeliga so namreč zasejali z medovitimi travniškimi rožami in tudi tam bodo manj pogosto kosili. To bo pomagalo žuželkam opraševalcem zagotoviti hrano in prebivališče.

»Tudi sicer v Kranju čebelam namenjamo posebno skrb, zlasti z zasaditvami dreves. V marcu smo zasadili tri drevorede z medovitimi drevesi, in sicer KR drevored, drevored hrušk ob Cesti Rudija Šeliga in na Trgu Rivoli še 20 dreves, ki prav tako privabljajo čebele in druge opraševalce,« so ob tem še dodali na kranjski občini.

OKOLJE Kranj je bogatejši še za en drevored ZELENI KRANJ Drevored vijoličnih jelš po zaslugi botrov in donatorjev ZELENI KRANJ Nov drevored z 18 lipovci ZELENI KRANJ Nov drevored poljskega jesena na Planini OKOLJE Kranj dobil še nova drevesa

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 09:46 13. Maj 2022.

    bravo.. in kolkrat ste že šprical ?

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.