Gorenjska
1227 ogledov

Čebelja paša v Kranju tudi letos večja

čebele Pixabay
V Mestni občini Kranj (MOK) tudi letos čebelam omogočajo več paše.

Lani so v MOK prvič namensko za čebeljo pašo namenili dva travnika, dodatno zasajenima s travniškimi cvetlicami, in tako je tudi letos. Eden se nahaja ob makadamski poti v kanjon Kokre na Hujah, drugi pred objektom na Valjavčevi ulici. Košnja zelenih površin, ki jo izvaja Komunala Kranj, sicer poteka prav v teh dneh, a bodo omenjena travnika kosili pozneje kot druge.

So pa letos za čebeljo pašo dodali še eno lokacijo. Hribčke ob Cesti Rudija Šeliga so namreč zasejali z medovitimi travniškimi rožami in tudi tam bodo manj pogosto kosili. To bo pomagalo žuželkam opraševalcem zagotoviti hrano in prebivališče.

»Tudi sicer v Kranju čebelam namenjamo posebno skrb, zlasti z zasaditvami dreves. V marcu smo zasadili tri drevorede z medovitimi drevesi, in sicer KR drevored, drevored hrušk ob Cesti Rudija Šeliga in na Trgu Rivoli še 20 dreves, ki prav tako privabljajo čebele in druge opraševalce,« so ob tem še dodali na kranjski občini.

Župan MOK Matjaž Rakovec in predsednik uprave Gorenjske banke Mario Henjak sta simbolično zasadila enega od dreves OKOLJE Gorenjska Kranj je bogatejši še za en drevored Drevored, kr posvoji drevo, Kranj, okolje ZELENI KRANJ Gorenjska Drevored vijoličnih jelš po zaslugi botrov in donatorjev drevored, Matjaž Berčon, Matjaž Rakovec ZELENI KRANJ Gorenjska Nov drevored z 18 lipovci Župan Matjaž Rakovec, Srđan Krumpak iz McDonalds, Meta Ahačič iz podjetja Supernova ZELENI KRANJ Gorenjska Nov drevored poljskega jesena na Planini OKOLJE Gorenjska Kranj dobil še nova drevesa
Komentarjev 1
  • rd2dmk2 09:46 13.maj 2022.

    bravo.. in kolkrat ste že šprical ?