Najdražje destinacije na svetu so ...

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Portal FloridaPanhandle.com je analiziral stroške 100 najbolj priljubljenih počitniških mestih, pri čemer je upošteval povprečne cene nastanitev, prevoza, hrane in znamenitosti.
Oglej si celoten članek

Na njihovem seznamu prevladujejo otoki in luksuzna smučarska mesta, mesto na seznamu pa je našel tudi safari eko turizem. Z željo, da bi prišli do izračunov, so raziskali povprečne cene hotelov s štirimi in petimi zvezdicami za bivanje med božičem (21.– 27. december) in spomladi (19.– 25. maj). Za oceno cene dejavnosti pa so pri portalu FloridaPanhandle.com izračunali povprečno ceno za tri najbolj obiskane znamenitosti vsake lokacije na portalu TripAdvisor.

popotnik Se bo zaradi podražitev res veliko Slovencev odpovedalo dopustu na Hrvaškem?

Njihova raziskava je pokazala, da je najdražja počitniška destinacija karibski otok St. Barts. Ta naziv si je prislužil na račun visokih stroškov namestitve, ki v povprečju stanejo 1770 dolarjev na noč.

Foto: Profimedia Karibski otoki

Sledijo Gstaad v Švici, Aspen v Koloradu, Park City v Utahu, Maui na Havajih, London, Cocoa Island na Maldivih, Maun v Bocvani, Veliki Kajman in Monte Carlo.

hrvaška Bi želeli postati lastniki otoka v oblika srca? Toliko boste zanj odšteli

Mesto z najdražjimi dnevnimi atrakcijami je postalo smučarsko mesto Park City v Utahu, kjer je zanje povprečno treba odšteti 333 dolarjev na dan.

Foto: Profimedia Utah

Atrakcije v Maunu v Bocvani, edini afriški destinaciji na seznamu, so v povprečju znašale več kot 100 dolarjev na dan. Kljub višjim skupnim povprečnim stroškom in najdražjim nočitvam, ki imajo zraven sicer vključene brezplačne plaže, so znamenitosti St. Bartsa in Maldivov ocenjene na nič dolarjev.

pri nas 9 najlepših vil, ki jih morate obiskati

Eno najnižjih povprečnih cen znamenitosti na seznamu pa ima Monte Carlo.

Foto: Profimedia Monte Carlo

dezurni@styria-media.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.