Popotnik
4187 ogledov

Najdražje destinacije na svetu so ...

Aspen Profimedia
Portal FloridaPanhandle.com je analiziral stroške 100 najbolj priljubljenih počitniških mestih, pri čemer je upošteval povprečne cene nastanitev, prevoza, hrane in znamenitosti.

Na njihovem seznamu prevladujejo otoki in luksuzna smučarska mesta, mesto na seznamu pa je našel tudi safari eko turizem. Z željo, da bi prišli do izračunov, so raziskali povprečne cene hotelov s štirimi in petimi zvezdicami za bivanje med božičem (21.– 27. december) in spomladi (19.– 25. maj). Za oceno cene dejavnosti pa so pri portalu FloridaPanhandle.com izračunali povprečno ceno za tri najbolj obiskane znamenitosti vsake lokacije na portalu TripAdvisor.

Hrvaška obala popotnik Popotnik Se bo zaradi podražitev res veliko Slovencev odpovedalo dopustu na Hrvaškem?

Njihova raziskava je pokazala, da je najdražja počitniška destinacija karibski otok St. Barts. Ta naziv si je prislužil na račun visokih stroškov namestitve, ki v povprečju stanejo 1770 dolarjev na noč.

Karibski otoki | Avtor: Profimedia Profimedia

Sledijo Gstaad v Švici, Aspen v Koloradu, Park City v Utahu, Maui na Havajih, London, Cocoa Island na Maldivih, Maun v Bocvani, Veliki Kajman in Monte Carlo.

Galešnjak hrvaška Popotnik Bi želeli postati lastniki otoka v oblika srca? Toliko boste zanj odšteli

Mesto z najdražjimi dnevnimi atrakcijami je postalo smučarsko mesto Park City v Utahu, kjer je zanje povprečno treba odšteti 333 dolarjev na dan.

Utah | Avtor: Profimedia Profimedia

Atrakcije v Maunu v Bocvani, edini afriški destinaciji na seznamu, so v povprečju znašale več kot 100 dolarjev na dan. Kljub višjim skupnim povprečnim stroškom in najdražjim nočitvam, ki imajo zraven sicer vključene brezplačne plaže, so znamenitosti St. Bartsa in Maldivov ocenjene na nič dolarjev.

Cristiano Ronaldo vila Madeira pri nas Popotnik 9 najlepših vil, ki jih morate obiskati

Eno najnižjih povprečnih cen znamenitosti na seznamu pa ima Monte Carlo.

Monte Carlo | Avtor: Profimedias Profimedias

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice