Popotnik
15044 ogledov

Ali ta hrvaška mesta resnično najbolj razočarajo?

Opatija Profimedia
Precenjeno, drago, dolgočasno – to so najpogosteje razlogi za razočaranje, ki jih na popotniških blogih in turističnih portalih o naši južni sosedi navajajo turisti.

Hrvaška velja za eno najbolj priljubljenih destinacij za poletni dopust, ki vsako leto gosti ogromno število turistov z vseh koncev sveta. Koliko od njih se še kdaj vrne, pa je druga stvar. Medtem ko je naša južna soseda za nekatere popotnike predstavlja turistični raj, so določeni nad njo razočarani.

Razlogov za razočaranje je več, turisti na Hrvaškem pa najpogosteje navajajo precenjene plaže in gnečo. Kritizirajo jo tudi vegetarijanci, ki pravijo, da ne vedo, kaj bi poleg dolgočasne zelenjave na žaru v restavracijah sploh jedli. Prav tako jih moti način ravnanja gostincev z njimi, saj imajo občutek, kot da niso dobrodošli. 

Dopust na Hrvaškem Popotnik Tako sem na Hrvaškem jedel ceneje kot v Sloveniji

Na popotniških blogih in turističnih portalih potekajo številne debate o krajih, nad katerimi so bili obiskovalci najbolj razočarani. Verjeli ali ne, na "črnem seznamu" so se znašli tudi nekateri na prvi pogled najbolj opevani turistični biseri Hrvaške. Odgovore o tem, kaj je goste na Hrvaškem najbolj zmotilo, je zbral hrvaški portal PunKufer.

Makarska | Avtor: Profimedia Profimedia

"Iskreno? Hrvaška me je razočarala. Da, moja pričakovanja so bila ogromna, najbolj priljubljene hrvaške destinacije pa smo obiskali v času največje gneče, kar je morda vplivalo na moj vtis," je povedala ena od turistk. "Cene so nižje kot na primer v Benetkah, a nižje so tudi v Veroni. V primerjavi z večino zahodnoevropskih držav tukaj nisem prihranila prav veliko denarja," pravi ameriška blogerka Jenna, ki si je za dopust izbrala avgust in obiskala Plitvice, Split, Dubrovnik, Pelješac in Korčulo.

Hrvaška hrvaška Popotnik Hrvaška na točki preobrazbe: želijo razvijati luksuzni turizem

Nekateri njeni sledilci ji odgovarjajo, da je sama kriva, ker je za obisk izbrala napačen mesec, drugi pa se z njo strinjajo. Te je najbolj zmotila gneča v Splitu. Arhitektura jim je sicer všeč, a zaradi trume turistov v njej niso mogli uživati. Pravijo tudi, da vozniki avtobusov ne upoštevajo predpisov in da so gostinci izredno neprijazni.

Precenjeni Dubrovnik

Eden od turistov, ki je pred kratkim obiskal Dubrovnik, meni, da je izguba časa in denarja obiskati mesto, v katerem za dostop do mirnih zalivov in otokov potrebuješ čoln. Dubrovnik je tarča kritik tudi zaradi velike gneče sredi sezone, zaradi katere se po njihovem mnenju potovanje spremeni v čakanje v vrsti.

Dubrovnik | Avtor: Dubrovnik, Turistična agencija Palma Dubrovnik, Turistična agencija Palma

Opatija je draga, Reka pa dolgočasna

Za nekatere je Opatija pravljična, za druge predraga destinacija z neprivlačnimi betonskimi plažami. Turisti se pritožujejo, da je tam premalo animacij in dobrih klubov, domači turisti pa, da morje ne diši tako lepo kot na jugu države.

"Industrijska mesta so lahko dinamična in polna zanimivih lokacij, a Reka ni takšna," se pritožujejo turisti, ki so jo uvrstili na seznam precenjenih krajev – in jo najverjetneje spoznali le površno.

Rijeka | Avtor: Profimedia Profimedia

Klavstrofobična Makarska

Čeprav ima Makarska ogromno lepih plaž in čudovitih razgledov, so velik minus horde turistov, katerih brisače morate preskakovati na poti do morja, meni avstralska blogerka Andrea. "Stiskanje med Francozi, ki kadijo enega za drugim, in glasnimi kopalci ni idealen način za sprostitev," je komentirala.

Makarska | Avtor: Profimedia Profimedia

Hvar poln ostrih skal

"Čudovit otok, kjer ljudje niso najbolj prijazni, plaže pa polne ježkov in ostrih skal," pišejo tuji turisti, ki so na Hvaru pričakovali peščene zalive, očitno brez morskih prebivalcev, še navaja PunKufer.

Hvar | Avtor: Profimedia Profimedia

Budva analiza Popotnik Počitnice na Jadranu: Tu bi štiričlanska družina plačala najmanj!

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 6
  • rd2dmk2 06:29 29.junij 2023.

    kako je napisala ena turistka- nisem mogla dosti prišparat--- e tole je za pomislit-- a turist gre na dopust da špara.. da potem lahko doma živi.. no le zamislite se nad tem.. k vam pride en k doma ne more ...prikaži veče živet in hoče pri vaš našprat da bo lahk doma živel. in potem bo jamral in se pridušal.. doma naj bo dela naj celo leto 2 šihta da si bo potem lahk privošči en teden počitnic, krasni turisti so to , vse kar imamo od njih je drek in smeti, pa nakup v diskontu safalade in kruha.

  • Soljatar 10:31 27.junij 2023.

    Hrvaška je lepa samo iz zraka, ko pa prideš tja si pa razočaran, ker ni nikjer nič posebnega...skale in morje to je vse, od Istre do Dalmacije vse izgleda isto... skratka naveličas se v dveh dneh, da ne govorimo o ...prikaži več infrastrukturi, ki je na nivoju Bolgarije, cena pa kot da so na Azurni obali...jebeš to...

  • Avatar Syn
    Syn 10:09 27.junij 2023.

    Ta revica še pravega jadrana vidla ni. No, na slikah mogoče. 100% sem, da je v dalmaciji spoznala enega tipa, se noro zatreskala, on pa ji ni hotel dat, oz. prevarat svojo punco. Zdaj pa je revica užaljena z dolgim ...prikaži več nosom in trosi okoli svoj gnev. Eh, ga bo že prebolela. 😂

Sorodne novice