Popotnik
1698 ogledov

Bi želeli postati lastniki otoka v oblika srca? Toliko boste zanj odšteli

Galešnjak Profimedia
Hrvaški otok Galešnjak, ki leži med Turnjem in otokom Pašman, je znan po tem, da je v obliki srca. Zdaj je večji del otoka na prodaj.

Galešnjaku na Hrvaškem pravijo tudi otok ljubezni. Meri 0,132 kvadratnega kilometra, njegov obalni pas pa je dolg 1,55 kilometra. Galešnjak je v zasebni lasti, sedaj pa so se štiri družine odločile za skupno prodajo svojih deležev. Za približno 13 milijonov evrov tako prodajajo tri hektarje površine oziroma četrtino otoka. Ob tem stroka dvomi, da se bo hitro našel kupec. Po prostorskih načrtih občine Pašman, pod katero katastrsko sodi Galešnjak, gre namreč za kmetijsko obdelovalno zemljišče, posledično je na otoku gradnja prepovedana.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Croatia's travel Guide (@cro2go)

Eden izmed dvomljivcev je tudi nepremičninski strokovnjak Nikica Begonja, ki je del zemlje na tem otoku prodajal pet let: "Ne mislite, da bodo prišli šejki, Arabci in kar tako dali štiri, pet, deset milijonov evrov za nekaj, kjer ne morejo niti graditi."

Najprej je bil otok sicer ocenjen na deset milijonov evrov, kot je mogoče prebrati na hrvaškem Indexu in kot je poročala Hrvaška radiotelevizija (HRT). Zadnji vpogled na Indexovo stran z oglasi pa kaže že 13 milijonov evrov. V oglasu je še zapisano, da so na Galešnjaku s svojimi jahtami redno parkirani zvezdniški gostje, kot so Beyonce in Jay-Z, Jeff Bezos ter Michael Jordan.

Avtokampi na Hrvaškem Dopust Popotnik Toliko dražje bo kampiranje na Hrvaškem Lumbarda Hrvaška Popotnik To so skriti kotički, ki jih zagotovo še niste videli
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice