Popotnik
5409 ogledov

To so skriti kotički, ki jih zagotovo še niste videli

Lumbarda Profimedia
Britanski časnik The Times je objavil seznam manj znanih hrvaških destinacij, ki jih je po njihovem mnenju vredno obiskati. So katerega pozabili?

"Dubrovnik, Hvar in Rovinj so nedvomno lepi, a Hrvaška ponuja še veliko več," so zapisali v Timesu. Dodali so, da bodo z uvedbo evra potovanja na Hrvaško še lagodnejša, saj ne bo več treba "preračunavati obskurnih kun". Spodaj lahko najdete skrite kotičke, ki so jih v britanskem časniku izpostavili.

Plitvička jezera (Hrvaška) ideja za izlet Popotnik Zaradi tega se Hrvaško splača obiskati tudi pozimi

Vrsar

Na prvem mestu ne tako znanih kotičkov naše južne sosede se je znašlo mestece Vrsar, ki se nahaja med turistično bolj obleganima in tudi glasnejšima mestoma Poreč ter Rovinj. "Tiho mestece", ki je prepoznavno po ozkih uličicah s kamnitimi hiškami v beneškem slogu, je po mnenju Timesa najboljše za opazovanje ostrig in delfinov. 

Rastoke pri Slunju

Sledijo Rastoke pri Slunju, ki se nahajajo v goratem delu med Karlovcem in nacionalnim parkom Plitvička jezera, na izlivu rek Korane in Slunjčice. Domačini jim pravijo tudi "Male Plitvice", znane pa so po lepo ohranjenih mlinih in slikovitih slapovih, ki jih za seboj pušča reka Slunjčica. Najbolj znana sta slap Bukev in vilinski lasje, ki so tudi največja atrakcija za vse obiskovalce tega skoraj nedotaknjenega dela narave.

Vzhodni del Mljeta

Mljet je novinarje Timesa prepričal zaradi številnih pohodniških in kolesarskihi poti, slanih jezerov, z borovci poraslihi vrhov in ​​romantičnega otoškega samostana. Kot povedo, pa je to le "površje tega sočno zelenega otoka, ki je vsekakor vreden več kot le enodnevnega izleta". Obiskovalci lahko poleg sproščanja na peščenih plažah obiščejo tudi Odisejevo jamo.

Drvenik Veli in Drvenik Mali

Otočka Drvenik Veli in Drvenik Mali sta naslednja na seznamu, kamor lahko na Hrvaškem pobegnete pred gnečo.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Veli.Drvenik (@veli.drvenik)

Lumbarda, Korčula

Seznam petih biserov Hrvaške sklene umirjeno mestece Lumbarda na Korčuli, za katero The Times pravi, da je najboljša destinacija za edinstvena vina in mehke vibracije.

Komentarjev 4
  • fuck.islam 10:33 22.februar 2023.

    Mljet je novinarje Timesa prepričal zaradi številnih pohodniških in kolesarskihi poti, slanih jezerov, z borovci poraslihi vrhov in ​​romantičnega otoškega samostana Polpismeni pisci novic ...

  • Bartolomej 20:14 16.januar 2023.

    Za novinarja Timesa in 99 % Britancev so to res skriti kotički, za Slovence pa ne. Koliko jih pa še ni bilo v Vrsarju, veliko tudi v Lumbardi. Sploh pa je poleti tam velika gneča, nič manjša kot recimo v ...prikaži več Poreču Malem Lošinju. Smešno! Si predstavljate Britanca, ki pride poleti v Vrsar in išče skriti kotiček tam? ZAnej ej skriti kotiček tudi Jezersko ali Logarska dolina, naj pride tja poleti, pa bo videl, da bom še parkiral s težavo!

Sorodne novice