Popotnik
5210 ogledov

Znana turistična atrakcija z novo pridobitvijo, ki bo razveselila mnoge

Velika planina
Na Veliki planini se še letos obeta vrhunska naložba.

V Kamniku imajo razlog za veselje, saj so prejeli gradbeno dovoljenje za postavitev nove šestsedežnice na Veliko planino. Ta naj bi bila zgrajena še letos. Investicija je ocenjena na približno 10 milijonov evrov, od tega bo ministrstvo za gospodarski razvoj zagotovilo približno sedem milijonov evrov, so poročali na RTV Slovenija.

Velika planina - nihalka | Avtor: Velika planina Velika planina

"Gre za vrhunsko novico, saj je ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo razpisalo sredstva, Velika Planina pa je bila uspešna na razpisu in bo investicija (v višini okoli 10 milijonov evrov) v večjem delu sofinancirana iz sredstev EU prek MGRT, kar bi morali sicer, do leta 2025, ko sedežnici poteče dovoljenje, speljati samo z lastnimi sredstvi. Tako bomo v letošnjem letu postavili novo, vrhunsko napravo, ki bo za prihodnjih več kot 40 let omogočala trajnostni razvoj turizma v naših koncih," pa je na Facebooku sporočil kamniški župan Matej Slapar.

Istočasno se je končal tudi razpisni postopek za izbiro izvajalca tega projekta. Nanj pa je prispela le ena prijava in še ta nekoliko izven pričakovanj direktorja podjetja Velika planina Tomaža Štefeta: "Še vedno pa je znotraj najvišje dopustne vsote, na katero smo računali, vseeno smo želeli, da bo vsota nižja." Vrednost skupne ponudbe podjetij Laeitner in Riko namreč znaša 12,7 milijona evrov skupaj z DDV. Ponudbo morajo zdaj preučiti v posebni projektni skupini, če jo bo slednja potrdila, bodo dela začeli takoj, ko bo odločitev postala pravnomočna.

Kamniško-Savinjske Alpe video Popotnik Za razgled, vreden milijon evrov, le slabo uro iz Ljubljane

Prav tako na Veliki planini načrtujejo tudi modernizacijo gostišča Zeleni rob in spodnje ter zgornje postaje nihalke. 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice