Bregantova se vrača, kandidatka za ministrico?

Foto: Anže Malovrh/STA
Foto: Anže Malovrh/STA
Janezu Janši bo na ministrstvu za zdravje pomagala nekdanja državna sekretarka.
Oglej si celoten članek

Na ministrstvo za zdravje se vrača nekdanja državna sekretarka Tina Bregant, poroča spletni portal Necenzurirano.si. Predsednik vlade Janez Janša, ki je prevzel vodenje ministrstva za zdravje po odstopu ministra za zdravje Tomaža Gantarja, naj bi jo po poročanju portala imenoval za novo vodjo kabineta. 

Janševa vlada jo je pred dobrim mesecem dni razrešila z mesta državne sekratarke na zahtevo Gantarja. Bregantova naj bi bila po informacijah portala Necenzurirano.si vezni člen med ministrstvom in Janšo, ki ga vodi na daljavo. 

Slovenija Menjave na ministrstvu za zdravje Slovenija Je tudi Bregantova kršila priporočila NIJZ?

Ali in kdaj bo Janša v državni zbor vložil predlog za imenovanje novega ministra, ni znano, a imenovanje Bregantove naj bi po pisanju portala nakazovalo, da jo vidi med najresnejšimi kandidati za vodenje resorja, ki bo v prihodnjih mesecih odločalo o nabavah za boj proti epidemiji.

Gantar je kot razlog za razrešitev Bregantove navajal neusklajenost. "Zaupanje, sodelovanje in podobni pogledi na reševanje problemov so v času epidemije še toliko bolj pomembni," je ob njeni razrešitvi dejal Gantar. 

Kasnje je pojasnil, da je državni sekretar del ožje ekipe in da mora delovati kot timski človek. Bregantova je po njegovem mnenju storila kar nekaj napak. Gantar je takrat dejal, da kot kandidata za mesto državnega sekretarja vidi Uroša Prikla, a se je vlada odločila drugače. Na mesto je namreč prišla Marija Magajne, specialistka epidemiologije.

Slovenija Minister Gantar bo vztrajal Covid-19 Tina Bregant se poslavlja. To je razlog!

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 15

  • 11:05 29. December 2020.

    Butale na kvadrat

  • 10:29 29. December 2020.

    Daleč je prišla. Še pred letom ni nihče vedel za njo. Sedaj bi pa že bila ministrica.

  • 09:59 29. December 2020.

    Golazen sds bi morala odgovarjati na sodišču. Desnica se bo morala konkretno vprašati kaj je narobe z nami, da lahko …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.