Slovenija
6403 ogledov

Minister Gantar bo vztrajal

Tomaž Gantar Nebojša Tejić/STA
"Upam, da bo postopek čim prej zaključen," je na vprašanje, ali je Tina Bregant še državna sekretarka dejal minister za zdravje Tomaž Gantar.

Minister Tomaž Gantar je prejšnji teden predlagal razrešitev državne sekretarke Tine Bregant. "Delamo v izrednih razmerah. Zaupanje, sodelovanje in podobni pogledi na reševanje problemov so v času epidemije še toliko bolj pomembni. Zahvaljujem se ji za njeno delo in ji želim srečo na nadaljnji karierni poti," je takrat pojasnil.

Da je postopek za njeno razrešitev še v teku, je minister potrdil sinoči v Odmevih TV Slovenija. "Upam, da bo postopek čim prej zaključen," je ob tem dodal. 

Na vprašanje, kaj so bili razlogi za njeno razrešitev, je odgovoril: "Vsak, ko pride do te točke, išče nek razlog, zakaj se je to zgodilo. Treba je pa vedeti, da je državni sekretar del ožje ekipe, da ne sme samostojno delati, je v dogovoru, mora biti timski človek. Dr. Bregantova je naredila kar nekaj napak, nazadnje z vašo ekipo, pred tem s pošiljanjem okuženih na delo v rdeče cone. Mislim, da če bi sodelovali skupaj, se to ne bi dogajalo."

Gantar vztraja pri imenovanju Uroša Prikla na mesto državnega sekretarja. Kot je pojasnil, bi bila njegova glavna naloga zakon o dolgotrajni oskrbi, pri katerem je pred leti že sodeloval. Kadrovska komisija stranke DeSUS ga je potrdila, je pojasnil. "Jaz ta vihar povezujem tudi s strankarskim dogajanjem," je dejal minister. Pričakuje, da se bodo po kongresu bolj normalno pogovarjali. "Najbolj škodljiva je situacija, v kateri smo sedaj."

dezurni@zurnal24.si
 

Komentarjev 10
  • cvetko 14:38 25.november 2020.

    Čudn da ni reku da bo drgač odstopu

  • alibaba40 14:29 24.november 2020.

    a s tem ekonomistom bo naredil zdravstveno reformo? po moje vsak dan zmoli oče naš, da razpade vlada in da se reši tega položaja.

  • Ender3 12:05 24.november 2020.

    Gantar ni vreden zaupanja, ne v samo v stroki, marveč tudi v politiki..Popoln diletant !