Slovenija
2460 ogledov

Menjave na ministrstvu za zdravje

Tina Bregant Anže Malovrh/STA
Vlada je na dopisni seji razrešila Tino Bregant s funkcije državne sekretarke.

Tina Bregant ni več državna sekretarka na Ministrstvu za zdravje, so sporočili po dopisni seji vlade. Minister za zdravje Tomaž Gantar je njeno razrešitev predlagal že 20. novembra. Razlog za takšno odločitev naj bi bila neusklajenost. "Zaupanje, sodelovanje in podobni pogledi na reševanje problemov so v času epidemije še toliko bolj pomembni," je, ko je novica prišla v javnost, dejal Gantar. 

Kasnje je pojasnil, da je državni sekretar del ožje ekipe in da mora delovati kot timski človek. Bregantova je po njegovem mnenju storila kar nekaj napak. Gantar je takrat dejal, da kot kandidata za mesto državnega sekretarja vidi Uroša Prikla, a se je vlada odločila drugače. 

Marija Magajne | Avtor: Bor Slana/STA Bor Slana/STA
Na mesto namreč prihaja Marija Magajne, specialistka epidemiologije, ki ima bogate izkušnje s področja javnega zdravja in vodenja. Med drugim je v svoji karieri vodila bolnišnico Golnik, pet let vodila Inštitut za varovanje zdravja RS (zdajšnji Nacionalni inštitut za javno zdravje - NIJZ), po tem pa štiri leta vodila Center za upravljanje projektov in raziskovalne dejavnosti. Leta 2017 je prevzela vodenje ZD Idrija, trenutno pa opravlja funkcijo vršilke dolžnosti generalnega direktorja Direktorata za zdravstveno varstvo na ministrstvu za zdravje, so zapisali v sporočilu po seji vlade. 

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 4
  • reunecor 22:49 30.november 2020.

    www︎.︎Marbie︆.︆net - odličen projekt za odrrasle, ki želikko najti parrtnerja za sseks

  • Avatar Sarah_Hernandez
    Sarah_Hernandez 20:09 30.november 2020.

    Na spletu s prenosnim računalnikom zaslužim veliko denarja (100 € do 200 € / h). Prvi mesec sem prejel ček za 28536 €, to spletno delo je preprosto in enostavno, ni mu treba iti v pisarn0. ... >>>>> www.MagnifyIncome.Com

  • joza 19:15 30.november 2020.

    Ista pička v drugi embalaži.