Slovenija
16660 ogledov

Bregantova se vrača, kandidatka za ministrico?

Tina Bregant Anže Malovrh/STA
Janezu Janši bo na ministrstvu za zdravje pomagala nekdanja državna sekretarka.

Na ministrstvo za zdravje se vrača nekdanja državna sekretarka Tina Bregant, poroča spletni portal Necenzurirano.si. Predsednik vlade Janez Janša, ki je prevzel vodenje ministrstva za zdravje po odstopu ministra za zdravje Tomaža Gantarja, naj bi jo po poročanju portala imenoval za novo vodjo kabineta. 

Janševa vlada jo je pred dobrim mesecem dni razrešila z mesta državne sekratarke na zahtevo Gantarja. Bregantova naj bi bila po informacijah portala Necenzurirano.si vezni člen med ministrstvom in Janšo, ki ga vodi na daljavo. 

Tomaž Gantar Slovenija Menjave na ministrstvu za zdravje Tina Bregant Slovenija Je tudi Bregantova kršila priporočila NIJZ?

Ali in kdaj bo Janša v državni zbor vložil predlog za imenovanje novega ministra, ni znano, a imenovanje Bregantove naj bi po pisanju portala nakazovalo, da jo vidi med najresnejšimi kandidati za vodenje resorja, ki bo v prihodnjih mesecih odločalo o nabavah za boj proti epidemiji.

Gantar je kot razlog za razrešitev Bregantove navajal neusklajenost. "Zaupanje, sodelovanje in podobni pogledi na reševanje problemov so v času epidemije še toliko bolj pomembni," je ob njeni razrešitvi dejal Gantar. 

Kasnje je pojasnil, da je državni sekretar del ožje ekipe in da mora delovati kot timski človek. Bregantova je po njegovem mnenju storila kar nekaj napak. Gantar je takrat dejal, da kot kandidata za mesto državnega sekretarja vidi Uroša Prikla, a se je vlada odločila drugače. Na mesto je namreč prišla Marija Magajne, specialistka epidemiologije.

Tomaž Gantar Slovenija Minister Gantar bo vztrajal Tina Bregant Covid-19 Slovenija Tina Bregant se poslavlja. To je razlog!

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 15
  • vera23 11:05 29.december 2020.

    Butale na kvadrat

  • vzev 10:29 29.december 2020.

    Daleč je prišla. Še pred letom ni nihče vedel za njo. Sedaj bi pa že bila ministrica.

  • Alfabeta 09:59 29.december 2020.

    Golazen sds bi morala odgovarjati na sodišču. Desnica se bo morala konkretno vprašati kaj je narobe z nami, da lahko pride neki Janša. Po nobenih kriterijih ne spada na desno.