Huda nesreča v Črnomlju

Foto: Tomislav Urh
Foto: Tomislav Urh
Pri delu na strehi se je hudo poškodoval občan.
Oglej si celoten članek

Po podatkih uprave za zaščito in reševanje se je deset minut pred 19. uro v Brezniku v občini Črnomelj zgodila delovna nesreča. Občan je padel s strehe objekta in se hudo poškodoval. 

Reševalci nujne medicinske pomoči ZD Črnomelj so poškodovanega oskrbeli na kraju in ga predali ekipi Enote helikopterske nujne medicinske pomoči, ki ga je s helikopterjem Slovenske vojske prepeljala v UKC Ljubljana.

Teden po neurju "Naleteli smo na obup, jok, strah"

Na terenu tudi vojska

V Črnomlju še vedno odstranjujejo posledice neurja, ki je pred več kot tednom dni prizadelo območje. Na pomoč so jim priskočili tudi pripadniki Slovenske vojske (SV). 

Županja Črnomlja Mojca Čemas Stjepanovič je v petek prosila upravo za zaščito in reševanje za pomoč. Akcijo koordinira centralni polk iz Novega mesta, aktivnosti vojakov pa potekajo skladno s potrebami lokalne skupnosti, je povedal tiskovni predstavnik SV Simon Korez. 

Foto: bralka Toča, razbit avto

"Na terenu je 44 vojakov, ki pomagajo pri čiščenju odpadne strešne kritine in podajanju nove ter vseh ostalih delih, potrebnih pri odpravljanju posledic neurja. Prišli so takoj, ko smo jih poklicali," so navedli na občini. 

Pomoč Več kot 700 jih je prišlo na pomoč ...

Za več kot 18 milijonov evrov škode

Skupna škoda v občini Črnomelj znaša 18,5 milijona evrov, so povedali na torkovi izredni seji občinskega sveta. Ocena sicer še ni dokončna. Občina je v sredo začela zbiranje vlog za prijavo škode, nastale na stavbah. Oškodovanci obrazec vloge dobijo v občinski mali sejni sobi ali na uradni občinski spletni strani. Vloge morajo oddati do 22. junija.

Črnomelj Petkovo neurje povzročilo za 18,5 milijona evrov škode

Slaba zamisel Video: Lovci na točo posneli silovito moč petkovega neurja s točo v Črnomlju

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.