Slovenija
11653 ogledov

Huda nesreča v Črnomlju

Črnomelj po neurju Tomislav Urh
Pri delu na strehi se je hudo poškodoval občan.

Po podatkih uprave za zaščito in reševanje se je deset minut pred 19. uro v Brezniku v občini Črnomelj zgodila delovna nesreča. Občan je padel s strehe objekta in se hudo poškodoval. 

Reševalci nujne medicinske pomoči ZD Črnomelj so poškodovanega oskrbeli na kraju in ga predali ekipi Enote helikopterske nujne medicinske pomoči, ki ga je s helikopterjem Slovenske vojske prepeljala v UKC Ljubljana.

Črnomelj po neurju Teden po neurju Slovenija "Naleteli smo na obup, jok, strah"

Na terenu tudi vojska

V Črnomlju še vedno odstranjujejo posledice neurja, ki je pred več kot tednom dni prizadelo območje. Na pomoč so jim priskočili tudi pripadniki Slovenske vojske (SV). 

Županja Črnomlja Mojca Čemas Stjepanovič je v petek prosila upravo za zaščito in reševanje za pomoč. Akcijo koordinira centralni polk iz Novega mesta, aktivnosti vojakov pa potekajo skladno s potrebami lokalne skupnosti, je povedal tiskovni predstavnik SV Simon Korez. 

Toča, razbit avto | Avtor: bralka bralka

"Na terenu je 44 vojakov, ki pomagajo pri čiščenju odpadne strešne kritine in podajanju nove ter vseh ostalih delih, potrebnih pri odpravljanju posledic neurja. Prišli so takoj, ko smo jih poklicali," so navedli na občini. 

Gasilci prišli na pomoč po toči v Črnomlju Pomoč Slovenija Več kot 700 jih je prišlo na pomoč ...

Za več kot 18 milijonov evrov škode

Skupna škoda v občini Črnomelj znaša 18,5 milijona evrov, so povedali na torkovi izredni seji občinskega sveta. Ocena sicer še ni dokončna. Občina je v sredo začela zbiranje vlog za prijavo škode, nastale na stavbah. Oškodovanci obrazec vloge dobijo v občinski mali sejni sobi ali na uradni občinski spletni strani. Vloge morajo oddati do 22. junija.

Toča, razbit avto Črnomelj Slovenija Petkovo neurje povzročilo za 18,5 milijona evrov škode Toča, razbit avto Slaba zamisel Slovenija Video: Lovci na točo posneli silovito moč petkovega neurja s točo v Črnomlju

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 1
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice