Slovenija
13408 ogledov

Več kot 700 jih je prišlo na pomoč ...

Gasilci prišli na pomoč po toči v Črnomlju PGD Črnomelj
Fotografije, da ti gredo dlake pokonci.

PGD Črnomelj je na svoji strani na Facebooku objavil fotografije, iz katerih je razvidno, koliko gasilcev je po petkovi uničujoči toči prišlo na pomoč. 

Kot pest velika toča, ki bi lahko bila tudi smrtonosna, a na srečo ni bilo poškodovanih, je poškodovala več kot 400 streh in razbila vse avtomobile, ki so bili parkirani na prostem. 

"Preko 700 gasilcev je prišlo pomagat," so zapisali in dodali še, da smo skupaj močnejši. 

Na občini ocenjujejo, da je bilo gasilcev še več, okrog tisoč z dvesto vozili. "Danes, 10. 6. 2018, je na območje občine Črnomelj domačim gasilcem iz GZ Črnomelj in štabu Civilne zaščite Črnomelj, ki nosijo največje breme, na pomoč prišlo okoli 1000 gasilcev z več kot 200 vozili. Skupaj pomagajo odpraviti posledice neurja, ki je besnelo na območju občine v popoldanskih in nočnih urah v petek, 8. 6. 2018. Gasilci so priskočili iz obeh belokranjskih občin, iz preostalega dela Slovenije in iz Karlovške županije," so na občini zapisali v sporočilu za javnost. 

Zahvaljujemo se vsakemu posebej, znova so dokazali, kako veliko je njihovo srce

"Petkovo neurje bo ljudem na območju občine ostalo še dolgo v spominu. Iz srca se zahvaljujemo vsakemu gasilcu, tako domačemu kot od drugod, ki je priskočil na pomoč in tako pokazal svojo nesebično požrtvovalnost ter pomoč sočloveku v nesreči. Gasilci so znova pokazali, kako veliko je njihovo srce, saj so se v trenutku odzvali na klice na pomoč. Zahvaljujemo se za veliko pripravljenost, izredno organiziran strokovni pristop, požrtvovalnost in solidarnost," je zapisala županja Črnomlja Mojca Čemas Štjepanovič.

"Na opustošeno območje je odšlo 62 gasilcev iz gasilskih zvez Žalec, Zgornje Savinjske doline ter Šaleške doline, s skupno osmimi vozili ter z enim gasilskim vozilom z avtolestvijo," so sporočili iz Gasilske zveze Žalec.

1/3
Gasilska zveza Žalec

Kapo dol vsem, ki so za pomoč ljudem v stiski žrtvovali sončno nedeljo. 

dezurni@zurnal24.si

 

Komentarjev 4
  • Avatar Zala
    Zala 22:06 10.junij 2018.

    Hvala gasilkam in gasilcem, civilni zaščiti in vsem tistim, ki nikoli ne bodo nikjer omenjeni, a so na to sončno nedeljo prišli v Belo krajno in pomagali ljudem v trenutku velike stiske. Hvala.

  • Avatar skeptik
    skeptik 21:56 10.junij 2018.

    Meja ni ovira, politika tudi ne. Hvala tudi hrvaškim gasilcem. Vrnemo pomoč, če bo treba

  • inside 20:31 10.junij 2018.

    A bi kandidat za gasilca Gašperšič tudi prišel v pomoč? Mislim, da ne, volitve so mimo in nima več želje za gasilca bit :) Pa tudi bolj kavč gasilec bi bil.....

Sorodne novice