Slovenija
12243 ogledov

Akrapovič ustavil proizvodnjo

Toča v občini Črnomelj Bralec
Uničena streha, poškodovana številna vozila.

Močno neurje, ki je danes popoldne zajelo območje Bele krajine, je povzročilo škodo na dveh objektih podjetja Akrapovič d.d., PE Črnomelj, so sporočili iz podjetja. "Po do zdaj zbranih podatkih zaposleni podjetja v neurju niso bili poškodovani. Toča je prebila svetlobnike na strehi proizvodne hale in skladišča, zaradi posledičnega uhajanja vode v prostore pa je nato družba iz varnostnih razlogov začasno zaustavila proizvodnjo. Poškodovana so številna vozila. V podjetju bodo proizvodnjo ponovno zagnali takoj, ko bodo poškodbe na objektu odpravljene in delovni stroji ustrezno preverjeni," so sporočili. 

Zmanjkalo folije za pokrivanje streh

Občina Črnomelj je v spletnem sporočilu za občane navedla, da je škodo trenutno težko oceniti. Toča je poškodovala številne hiše in razkrila strehe. Vsi črnomaljski in metliški gasilci so se nemudoma odzvali in so na delu. Jim je pa zmanjkalo folije za prekrivanje streh, zato so jim na pomoč priskočili še gasilci iz Novega mesta, Metlike in Semiča. Pregledati so že uspeli objekte zdravstvenega doma, vrtca Čardak, Osnovne šole Mirana Jarca in objekt Doma starejših občanov. Štab črnomaljske civilne zaščite je že aktiviral tudi občinski načrt za odpravo posledic toče.

Toča | Avtor: Bralec Bralec

Najhuje je toča klestila prav v okolici Črnomlja, bralka, ki ji je toča razbila avto, je sporočila, da so skoraj vsi avti razbiti. 

Na delu še 350 gasilcev

Okrog 350 gasilcev še vedno dela in rešuje poškodovane objekte, je nekaj pred deveto zvečer objavila občina Črnomelj. "Delali bodo pozno v noč, dokler bodo vremenske razmere dopuščale, nadaljevali pa takoj zjutraj. Trenutno s folijo prekrivajo OŠ Loka in s tem bodo prekriti vsi javni zavodi v Črnomlju," so sporočili.

Toča, razbit avto Foto Slovenija "Toča mi je povsem razbila avto!"

Arso je za nocoj razglasil rdeči alarm, kar pomeni, da so lahko ogrožena tudi človeška življenja. 

Toča, razbit avto Novo Slovenija Arso razglasil najvišjo stopnjo ogroženosti, rdeči alarm

Poleg toče zdaj zaradi oblike nevihtne celice grozijo še viharni sunki vetra, močne nevihte lahko pričakujete tudi ponoči. 

Vreme Slovenija Slovenija v primežu neurij. Lovce na nevihte zasula toča.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 1
  • franke 19:51 09.junij 2018.

    CMERAR PRAVI DA SE MORAMO NA TO PRIPRAVITI. KAKO ? ŠE OBRAMBE PROTI TOČI NISO SPOSOBNI UREDIT.