Slovenija
11953 ogledov

Video: Lovci na točo posneli silovito moč petkovega neurja s točo v Črnomlju

Toča, razbit avto bralka
"To ni bila dobra ideja," je v kamero povedal voznik avtomobila, ki se je odločil posneti padanje toče, končni posnetek pa skoraj meji na apokalipso. Video.
Toča, razbit avto Foto Slovenija "Toča mi je povsem razbila avto!"

"Lovimo nevihto, gre naravnost skozi Črnomelj. Glej kakšne kepe. To ni bila dobra zamisel." Tako nekako se stopnjuje posnetek, ki ga je uporabnik, ki se je odločil posneti padanje toče v Črnomlju objavil na svojem Facebook profilu in se iz minute v minuto bolj čudil posledicam, ki ga je za seboj pustilo neureje in nemočnim ljudem, ki so skušali čim bolj omejiti nastalo škodo. Pokrivali so razbite avtomobile, videoposnetek razkriva naluknjane strehe hiš.

Vreme Slovenija Slovenija v primežu neurij. Lovce na nevihte zasula toča.

Toča v velikosti pomaranč je bila tako silovita, da so bila vozila parkirana na prostem videti kot iz kakšnega vojnega filma. Črnomaljska županja je sicer v soboto podala prve, grobe ocene škode, ki naj bi bila vsaj tri milijone evrov. Poškodovane so številne hiše, šole, avtomobili ... Točo pa bi lahko tudi preprečili je prepričan nas sogovornik - ločen članek si lahko preberete tukaj.

Slovenija Tu so bila neurja najhujša

Naj opozorimo, izpostavljanje toči je smrtno nevarno. Na Madžarskem so umrle štiri osebe.

Petkovo neurje s točo je na več koncih Slovenije povzročilo veliko gmotno škodo, kar je mnoge posameznike in družine pahnilo v veliko stisko, ki je brez pomoči ne bodo zmogli razrešiti. Rdeči križ Slovenije je zato že začel zbirati prostovoljne finančne prispevke za prizadete družine in posameznike.

Fizične in pravne osebe lahko prostovoljne prispevke za akcijo "UJMA 2018" nakažejo na tekoči račun Rdečega križa Slovenije pri SKB banki št. SI56 0310 0111 1122 296 s sklicem 00 96875 in kodo namena CHAR.

Pomagati je mogoče tudi s poslanim kratkim sporočilom sms na številko 1919 v omrežjih operaterjev Telekom Slovenije, A1, Telemach in T2. Ključna beseda UJMA pomeni donacijo v višini enega evra, ključna beseda UJMA5 pa donacijo v višini pet evrov, so sporočili iz Rdečega križa Slovenije.

Komentarjev 3
  • Avatar stoychi
    stoychi 12:24 10.junij 2018.

    če bi te ledene kugle dali na nalizo bi z lahkoto ugotovili v jedru določene nano delce kovin, ki so jih v oblake natrosila NATO letala ob vojaški vali ADRIATIC STRIKE. Zato pa je NATO vaji pod nadzorom ameriških zračnih ...prikaži več sil in usmerjevalcev združenega ognja dal ime Jadranski udar.

Sorodne novice