Ministri tehtajo krizni dodatek za samozaposlene in tudi študente

Foto: Saša Despot
Foto: Saša Despot
Ministri naj bi po prvih podatkih pozno v noč pretresali t. i. "protikorona zakon". Po zadnjih informacijah bodo o njem odločali jutri.
Oglej si celoten članek

V Kongresnem centru Brdo pri Kranju se je ob 19. uri začela seja vlade, na kateri so obravnavali predlog zakona o interventnih ukrepih za omilitev posledic epidemije novega koronavirusa za državljane in gospodarstvo. Pred sejo vlade, ki je bila napovedana že za 17. uro so se sešli predsedniki koalicijskih strank ter tudi člani strokovne ekipe.

Vlada bo o predlogih ukrepov za pomoč prizadetim zaradi epidemije novega koronavirusa, združenih v t. i. mega zakonu, odločala šele v soboto, in ne že danes, kot je bilo sprva napovedano. Danes so se z zakonskim besedilom seznanili, zaradi njegove obsežnosti pa bodo usklajevanja nadaljevali še v soboto.

Nekatere stranke so po poročanju Dnevnika izrazile pomisleke oz. svoja pričakovanja, ključni poudarki, ki jih bodo ministri usklajevali do zgodnjih jutranjih ur pa naj bi bili med drugim ukrepi za izboljšanje likvidnosti podjetij, plačilo prispevka za samozaposlene in predlog NSi, po katerem bi slednji dobili krizni dodatek v višini sto odstotkov in ne 70 odstotkov minimalne plače. 

Krizni dodatek naj bi dobili tudi upokojenci s pokojnino, nižjo od 700 evrov, prav tako naj bi bili po novem v interventni zakon vključeni tudi študenti, ki so jim ukrepi prekinili dotok študentskega denarja. 

Vlada je sicer t. i. "protikorona" zakon predstavila v torek, o čemer smo pisali v prispevkih: 

Koronavirus Vsakdo bo lahko preveril, kdo od samozaposlenih bo dobil pomoč "Korona" zakon Pomoč kmetom: "Kupujte domače, počitnice doma so najlepše" Koronavirus Jelko Kacin: Vlada bo do konca tedna pripravila "protikorona zakon" "Korona" ukrepi Mnogi hiteli zapreti s. p., čeprav bi lahko dobili pomoč Čakanje na delo Novo: država bo pokrila celotno nadomestilo delavcem na čakanju Slovenija 'Protikorona zakon': Janša predstavlja ključne protikrizne ukrepe Slovenija Toliko na boljšem bodo vsi, ki morajo biti doma, in njihovi delodajalci

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 4

  • 17:35 28. Marec 2020.

    Idealen čas za uvedbo enotne štipendije in otroškega dodatka za vse. Je pa res, da ni razlogov za dadatek upokojencem, …

  • 06:45 28. Marec 2020.

    Vredu če dobijo. Ampak penzionisti so bili prvi pa se jim prav nič ne spremeni, še vedno se zbujajo ob …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.