To je razlog, da so avtobusi še vedno v celoti polepljeni z reklamami

Foto: Saša Despot
Foto: Saša Despot
"Vozilo je v celoti prekrito z reklamami za neko italijansko salamo."
Oglej si celoten članek

Konec leta 2017 so pri Mestni občini Ljubljana po številnih pritožbah potnikov sprejeli usmeritev, da lahko steklene površine avtobusa zasedejo z oglasi do največ 60 odstotkov skupne steklene površine. 

Reklama za salamo čez cel avtobus

Kljub temu po mestu še vedno vozijo nekateri avtobusi, ki so z reklalamami polepljeni več kot 60 odstotno. "Pri vstopu v vozilo LPP-455 se zdi, da vstopamo v temačen rov, kajti vozilo je v celoti prekrito z reklamo za neko italijansko salamo," se med pobudami meščanov na spletni strani MOL pritožuje Ljubljančan. "Ali ni bilo pred časom rečeno, da folija ne bo prekirvala oken mestnega avtobusa."

Slovenija Državljan D tvitnil, LPP strgal oglas Zavoda Živim z avtobusa

Slovenija Občina obljublja: Iz avtobusov LPP boste odslej videli več!

Pri LPP pojasnjujejo da je od 212 mestnih avtobusov 50 opremljenih z nalepkami čez stekla, od tega jih je deset takih, pri katerih so oglasi čez stekla v višjem deležu od 60 odstotkov. "Od novembra 2017 lahko oglasne površine na steklih prekrijejo največ 60 odstotkov steklenih površin," pojanjujejo pri LPP. "V praksi na novo nameščene nalepke prekrivajo do 40 odstotkov steklenih površin."

Foto: Gregor Prebil LPP avtobus

"Pogodba se izteka"

Nalepke, ki prikrivajo avtobus v večjem deležu, nameščene pred novembrom 2017. "Te pogodbe se počasi iztekajo," pojasnjujejo pri LPP. 

Slovenija Izhod v sili tudi skozi reklamo

Nova podoba Razkrili fotografije, kako bo izgledal prenovljeni LPP

Razburjenje LPP pojasnjuje, zakaj ukinja avtobuse

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 7

  • 17:20 19. Februar 2019.

    Taka je volja opankovića, ljubljenega vodjo žabarjev in ćarapanov in naslovite vprašanja na njega.

  • 14:51 19. Februar 2019.

    Morda so pa polepljeni zaradi tistih ,ki jih vozijo .....da jih ne motijo ostali udeleženci v prometu ! Vsi na …

  • 09:35 19. Februar 2019.

    Šmorn, skor ne moreš vidit kje se pelješ če nimaš GPSa vklopljenega.

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.