Uro za tem, ko je izvedel, da je pozitiven, so vedeli po lokalih

Foto: Saša Despot koronavirus
Že uro za tem, ko je bil od pristojnih obveščen o pozitivnem izvidu testa na koronavirus, je njegova diagnoza prišla v javnost.
Oglej si celoten članek

Za Primorske Novice je spregovoril eden prvih, ki so mu pri nas ugotovili okužbo z novim koronavirusom. Jernej Pavlin, direktor podjetja Oro Met, ne ve, kje se je okužil. Prejšnjo nedeljo se je vrnil iz Italije, prehlajen je bil že naslednji dan, tako da je možno, da se je okužil že prej. 

Ko je začel kazati znake prehlada, je poskrbel, da se ljudem ni približeval. Za Primorske novice je povedal, da se je zavedal tveganja, ki ga je predstavljajo potovanje po Italiji. Bil je deležen očitkov, da je okužil še mnoge druge ljudi, a za zdaj ni zbolel nihče od tistih, s katerimi se je srečeval. Zbolel ni niti nihče izmed njegove ožje družine, s katero je doma v izolaciji. 

Slovenija Kdaj in koliko dni si kužen, če zboliš za covid-19

Neprijetno je bil presenečen, ko je dobro uro za tem, ko je dobil klic zdravnika, da je pozitiven, njegovo ime že prišlo v javnost. "Za izvid sem izvedel ob 21. uri. Ob 22. uri so to vedeli tudi že po lokalih v Pivki, naslednje jutro pa že vsi od Ilirske Bistrice do Postojne," je dejal. Ni si mislil, da se bo informacija tako hitro in na tak način razširila, še manj pa, da bodo stigmatizirani člani širše družine in sodelavci v podjetju. "O nas se je v javnosti govorilo, kot da imamo kugo. Nikomur ne želim, da se mu to zgodi. Saj nismo v srednjem veku. Imel sem to smolo, da sem se okužil in zbolel med prvimi," je razočarano povedal za časnik. 

Raziskava Pomembno: Novi podatki o tem, koliko časa zdrži virus

Sam bolezen preboleva brez večjih težav. Vročine ni imel, vse skupaj deluje kot hujši prehlad. Z ožjo družino je v osami že en teden, bo pa tako ostalo še vsaj en teden ali celo dlje, je povedal. 

Svet Smrtni greh, če svoj telefon v teh dneh čistite tako

 

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 10

  • 07:18 16. September 2021.

    danes sem tako navdušen. Videl sem komentarje ljudi, ki so že dobili posojilo pri LAPO M-F, zato sem se odločil …

  • 07:18 16. September 2021.

    danes sem tako navdušen. Videl sem komentarje ljudi, ki so že dobili posojilo pri LAPO M-F, zato sem se odločil …

  • 13:11 19. Marec 2020.

    Pozdravljeni ponudba za posojilo med zasebnimi resnimi v 72 urah.Dajem resna in zanesljiva zasebna posojila v razponu od 2.000 € …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.