Blažič: Boljšega scenarija ne bi mogli napisati

Foto: Saša Despot
Foto: Saša Despot
Jaka Blažič računa, da bo imela Slovenija na tem EP še zelo bučno podporo.
Oglej si celoten članek

Jaka Blažič na zadnjih tekmah ni bil pri metu, a vse skupaj se je obrnilo že na začetku prve tekme Eurobasketa  Zdaj že nekdanji član Cedevite Olimpije je dvoboj proti Litvi začel v prvi peterki in hitro dosegel dve trojki. Tekmo, ki so jo Slovenci dobili z 92:85, je končal z izjemnim metom. Iz igre je ta znašal 5/6, za dve točki 3/4, za tri 2/2, zadel je tudi oba prosta meta, skupno je dosegel 14 točk.

"To je za nas zelo pomembna zmaga. Tri četrtine tekme smo vodili, nato pa začeli izgubljati, a smo se na koncu vrnili. Tekma za dušo in našo samozavest. Zelo dobra popotnica za nadaljevanje prvenstva," je uspeh proti močni zasedbi z Baltika ocenil Blažič.

Ta je bil tokrat tretji strelec moštva. Več točk sta dosegla le Mike Tobey (24) in Goran Dragić (19), enako število pa Luka Dončić.

Miha Junak dvoboja: Luka je izjemen fant

"Enkrat eden prispeva nekoliko več, drugič kdo drug. Pomembno je, da je bilo spet videti, kdo ima kakšno vlogo v ekipi. Tega ni bilo opaziti pred nekaj dnevi proti Nemčiji. Z Litvo smo odigrali dobro tekmo, predvsem čvrsti smo bili v obrambi. Smo že toliko izkušena reprezentanca, da znamo odigrati takšne tekme."

Foto: Saša Despot Eurobasket 2022

"Litva je bila zelo motivirana, hoteli so dobro odpreti evropsko prvenstvo in nam vrniti za lanski poraz v kvalifikacijah za olimpijske igre. Vendar smo bili pripravljeni. To je bila odlična tekma za samozavest. Zelo podobna tekmi v končnici prvenstev. Točno to smo potrebovali na začektu. Mislim, da boljšega scenarija ne bi mogli napisati. Zdaj nas čaka Madžarska, tudi nanjo se bo potrebno dobro pripraviti. Upam, da bomo dobro odprli dvoboj in si priigrali določeno prednost, ki bi nam omogočila, da nekoliko spočijemo naše glavne igralce."

Slovenci ni ustavila niti bučna dvorana, ki je bil na litovski strani. "Dvorana je bila pretežno res litovska, a se je slišalo tudi slovenske navijače. Ni jih bilo veliko, vendar so bili glasni. Vem, da veliko Slovencev prihaja na naslednje tekme, verjamem, da bomo imeli v Berlinu, če nam seveda uspe napredovati, zelo množično podporo," je še dejal Blažič.

Fotogalerija Slovenci v Kölnu s posebnim mestom za pripravo na tekme Eurobasket Slovenija z odlično končnico do zmage nad žilavim nasprotnikom Posebna delegacija Ne boste verjeli, kdo je bil na tekmi: "Luki bi rekel le ..." Po zmagi "Rad bi se zahvalil tudi taksistom" Po zmagi Sekulić: "Vemo, da je Luka v napadu sposoben marsičesa, toda ..." Eurobasket 2022 Zoki: To je bil ključ do zmage Prepelič: "Gre za sramotno potezo s strani Fibe!" Svari fante Saša Dončić presenetil: "To bo za Slovenijo najtežja tekma!"

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.