Če Coutinho osvoji LP z Bayernom, mora Barca odšteti 5 milijonov

Foto: Epa Philippe Coutinho
Klavzula v pogodbi, ki bi še dodatno ujezila marsikaterega pristaša Barcelone.
Oglej si celoten članek

Barcelona si je v četrtfinalu lige prvakov privoščila blamažo na dvoboju z Bayernom, ki je slavil s kar 8:2, zadnja dva zadetka za Bavarce pa je dosegel Philippe Coutinho. Brazilec v nemški zasedbi je sicer posojen prav s strani Kataloncev. A za Barco nesrečna zadeva s Coutinhom lahko postane še bolj mučna.

Coutinho sodi med največja razočaranja pri Barceloni, ki je v zadnjih petih letih za okrepitve zapravila 1,07 milijarde evrov. Leta 2018 je katalonski nogometni velikan za Brazilca Liverpoolu plačal 120 milijonov evrov, skupni znesek pa bi se lahko z vsemi bonusi povzpel celo na 160 milijonov. Barca je že doslej za bonuse morala plačati 15 milijonov, pet za 25 odigranih tekem Coutinha v dresu Barcelone in 10 zaradi uvrstitve v ligo prvakov.

Po katastrofi Zvezdnik: Če sem jaz problem, bom prvi odšel Liga prvakov Demontaža Barcelone, 8 golov v njeni mreži

Foto: Epa Philippe Coutinho

Med klavzulami se je znašla tudi ta, da mora klub Liverpoolu plačati še 5 milijonov, če Brazilec osvoji ligo prvakov. Španski mediji so izbrskali, da je klavzula vezana na igralca in ne na klub za katerega igra. Tako bo Coutinho še dodatno nasul sol na ramo Barcelone, če z Bayernom postane evropski prvak. 

Doslej je odigral 76 tekem za Barco, če pa bo zbral 100 nastopov, bo Barcelona Liverpoolu dolžna še 20 milijonov evrov. Ni čudno, da Katalonci razmišljajo o prodaji, za Brazilca je zanimanje pokazal Arsenal.

Mediji nad Messija Posnetek Messijevega početja med polčasoma razbesnel javnost Zgražanje medijev Po Barci dežujejo udarci z vseh strani, a Setien ne misli odstopiti

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 01:02 16. Avgust 2020.

    Dobrodošli v najboljšem erotičnem klubu --- www.Sextis.fun

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.