Clippersi provocirali Dončića, tako so se spravili nanj

Foto: Print Screen morris dončić
Košarkarji Los Angeles Clippers niso dopustili, da bi se jim ponovil scenarij s četrte tekme.
Oglej si celoten članek

Četrta tekma končnice med Dallas Mavericks in Los Angeles Clippers je minila v znamenju Luke Dončića, ki je dosegel trojnega dvojčka ob 43 točkah in, kar je še pomembneje, odločilno trojko v zadnji sekundi podaljška.

NBA končnica Dončić tako dober, da je lahko v zadnji četrtini ploskal na klopi

Moštvo iz Los Angelesa je bilo po tekmi tarča kritk zaradi zgrešene obrambne strategije, katere vrhunec je bila odločitev, da bo Dončića v zadnjem napadu pokrival Reggie Jackson.

Težke besede Dončićev dežurni kritik zavil na stara pota: "Luka je eden najslabših ..."

Prav zaradi tega so Clippersi na sila pomembni peti tekmi, ki je enemu od moštev prinašala prvo zaključno žogo, ubrali drugačen pristop in obrambno strategijo podredili onemogočanju slovenskega zvezdnika.

Ob podvajanju je bil ob Dončićevih prodorih vselej v pripravljenosti tudi tretji košarkar, v nekaterih primerih pa je bila na njem celo pozornost štirih (!) košarkarjev Los Angelesa.

NBA Dallas nima več popravnega izpita Luka v transu Poglejte, kako košarkarja Dallasa uživata in prepevata ob "narodnjakih"

Kljub nenehnemu podvajanju je bil Slovenec prvi strelec svojega moštva (22 točk), v enem izmed napadov pa je dosegel lep koš v visokem loku (ang: floater) prek treh igralcev nasprotnega moštva.

Čvrsta obramba pa ni bil edini prijem Clipprsov za onemogočanje slovenskega asa, saj so se posluževali tudi nekaterih drugih trikov. Med izvajanjem prostih metov sta ga poskušala iz tira vreči tako Patrick Beverley, ki ga je Luka hitro utišal, kot tudi Marcus Morris, slednji pa je v nadaljevanju prestopil vse meje, ko je namerno pohodil Dončićev poškodovani gleženj.

Posnetek šokira Svinjarija, da ni večje! Clipper poskušal poškodovati Dončića

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.