Dallas pripeljal Luki pomoč, navijači ponoreli ob imenu okrepitve

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Dallas Mavericks so zaradi številnih poškodb ter odsotnosti zaradi covida-19 v svoje vrste pripeljali novo okrepitev, ki pa nikakor ni zadovoljila apetitov navijačev.
Oglej si celoten članek

Vodstvo NBA ekipe Dallas Mavericks je svoje navijače ves čas nagovarjalo, da naj bodo mirni med prestopnimi roki, saj je njihov glavni cilj tisti pred sezono 2021/22, ko bodo na tržišču velika imena in bodo okoli svojega prvega zvezdnika Luke Dončića končno začeli graditi šampionsko ekipo.

Toda edina prava okrepitev, če mu glede na dosedanjo kariero pri Dallasu sploh lahko rečemo "okrepitev", je bil Reggie Bullock, moštvo pa je iz leta v leto slabše (prodaja Setha Curryja, nato odhod Josha Richardsona, ki zelo dobro nastopata za Philadelphio in Boston), nad gladino pa ga držijo le izjemne Lukove predstave. Če pa iz te ekipe vzamemo mladega slovenskega zvezdnika, gre zagotovo za eno daleč najslabših ekip lige.

Toda po vseh poškodbah in okužbah v svojih vrstah so končno morali reagirati tudi pri Dallasu ter v svojo ekipo pripeljati dodatno pomoč. Pri Dallasu so tako izkoristili novo pravilo lige NBA, ki omogoča ekipam, da za vsakega obolelega košarkarja podpišejo začasno 10-dnevno pogodbo z novim košarkarjem, njegova pogodba pa se ne bo štela v dovoljeni ekipni proračun za plače (salary cap).

Po dogovoru NBA uvedla veliko spremembo pravil, Dallas nemudoma reagiral

Nekateri navijači so resnično upali na kakšno pravo okrepitev, saj med drugimi v razvojni ligi nastopajo nekatera velika košarkarska imena, kot je recimo Lance Stephenson. A kako so se znova motili. Najnovejši soigralec Luke Dončića naj bi namreč postal Theo Pinson.

Še niste slišali zanj? Ne skrbite, če niste navdušenec nad ameriško kolidž košarko, kjer je Pinson kazal svoje najboljše predstave, niste veliko zamudili. Gre namreč za košarkarja, ki je bil eden ključnih členov pri ekipi North Carolina Tar Heels, ki je leta 2017 slavila v ligi NCAA.

Foto: Profimedia Theo Pinson

Svoji prvi dve profesionalni sezoni je bil član moštva Brooklyn Nets, del lanske sezone pa je nastopal za New York Knicks. Trenutno pa je član ekipe v razvojni ligi NBA G-League, kjer igra za Maine Celtics.

Morda je bil korak nazaj v njegovi karieri ter selitev v razvojno ligo celo prava poteza, saj tam letos povprečno dosega 15,1 točko na tekmo, kar je vsekakor bolje kot sedenje na klopi ter doseganje 0,1 točke na tekmo, kot je to počel na 17 tekmah, ki jih je odigral za New York. Tudi pri Brooklynu številke niso bilo drastično boljše, ko je prvo sezono dosegal 4,5 točke, 2 skoka in 1,2 asistence na tekmo, v drugi pa 3,6 točk, 1,6 skokov in 1,7 asistenc.

Foto: Profimedia Theo Pinson

Kar 196 centimetrov visoki organizator igre zaenrat ni niti slučajno dokazal, da mu je mesto v ligi NBA, a bo zaradi številnih odsotnosti zagotovo dobil svojo priložnost pri Maverickih. S slednjimi bo namreč podpisal 10-dnevno začasno pogodbo, zdaj pa je vse na njem, da prepriča ligo, da vendarle ima mesto v njej.

Glede na to, da se je ob Dončiću poškodoval še drugi zvezdnik moštva Kristaps Porzingis, ter dejstvu da naj bi Dallasu na drugi zaporedni tekmi proti Minnesoti v noči iz torka na sredo manjkalo vse skupaj kar sedem igralcev, se prav lahko zgodi, da Pinson svojo priložnost dočaka že zelo kmalu. A navijači Dallasa so zaenkrat složni... Theo Pinson zagotovo ni ime, katerega so si želeli!

Dončić ni igral Katastrofa Dallasa: ob porazu še poškodba drugega zvezdnika Bo igral ali ne? Dallas Mavericks na -10 °C, Luka Dončić pa ... Le ni tako črno? Končno vzpodbudna novica glede Luke Dončića Slika, ki stopi srce Lepotica se na tekmi pojavila s tem napisom, Luka ji izpolnil božično željo Razkrit škandal Lukov prijatelj prilil olje škandalu, ki trese Dallas: "Ne veste niti polovice!"

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.