Đoković izpušča Indian Wells, pod vprašajem edinstven rekord

Foto: Epa
Foto: Epa
Prvi igralec sveta Novak Đoković se ne bo udeležil mastersa v Kaliforniji, kar je voda na mlin Danilu Medvedjevu.
Oglej si celoten članek

Srbski teniški zvezdnik Novak Đoković je na družbenih omrežjih sporočil, da bo izpustil turnir serije masters v Indian Wellsu. V Kaliforniji bi moral biti trikratni letošnji zmagovalec turnirjev za grand slam prvi nosilec. Turnir se bo začel prihodnji teden.

Masters v kalifornijski puščavi bi sicer morali biti na sporedu marca, a so ga zaradi pandemije novega koronavirusa prestavili na oktober (4. - 17.).

Strupene puščice "Đoković ima 500 mio. in je pod stresom? Se šalimo?" Zavajal Srbi znoreli: "Federer laže, da bi ponižal Đokovića"

Na njem pa ne bo Beograjčana, ki po porazu v finalu OP ZDA, še ni dovolj pripravljen za vrnitev na turnejo ATP. "Žal mi je, da ne bom mogel igrati v Indian Wellsu in videti svojih navijačev v puščavi, enem mojih najljubših prizorišč. Upam, da se vidimo naslednje leto," je na Twitterju zapisal Đoković.

V New Yorku mu je pred nekaj tedni Rus Danil Medvedjev preprečil koledarski grand slam. Pred tem je namreč 34-letni Beograjčan v letu 2021 slavil na OP ZDA, Rolandu Garrosu in Wimbledonu.

Medvedjev, ki bo v Indian Wellsu prvi nosilec, je na OP ZDA slavil prvi naslov na turnirjih velike četverice.

OP ZDA Najstnici ukradli šov Đokoviću

Đoković je trenutno v dobrem položaju, da sedmič v karieri sezono konča na prvem mestu računalniške lestvice ATP. Doslej mu je to uspelo šestkrat - rekord, ki si ga deli z Američanom Petom Samprasom.

V točkovanju sezone 2021 ima Srb slabih 2000 točk prednosti pred Medvedjevim, vendar lahko slednji z zmago v kalifornijski puščavi zaostanek prepolovi.

Če bi Medvedjev, ki je trenutno v izjemni formi, osvojil Indian Wells, bi se Đokovićev sedmi YE#1 znašel pod velikim vprašajem.

Hladen tuš Medvedjev: "Nikoli več ne bom rekel, da je Đoković največji"

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.