Dončić predčasno končal s treningom, Sekulić razkril težo Lukove poškodbe

Foto: Saša Despot
Foto: Saša Despot
Luka Dončić si je pred četrtfinalnim obračunom rahlo zvil gleženj, a poškodba ni težje narave.
Oglej si celoten članek

Slovenski košarkarji so osredotočeni na četrtfinalni obračun evropskega prvenstva, ki jih v Berlinu čaka v sredo ob 20.30. Potem ko so včeraj izvedeli, da jim zaradi poškodbe mišice ne bo mogel pomagati Zoran Dragić, je nekaj novih skrbi v slovenski tabor prinesel rahel zvin gležnja Luke Dončića.

Kako nad Poljake? Odločno: Vemo, zakaj smo prišli sem!

Slovenski superzvezdnik se je poškodoval na nedeljskem večernem treningu ob stiku z Edom Murićem. Kot je povedal selektor Aleksander Sekulić poškodba ni resnejše narave, je pa Dončić izpustil zadnji del današnjega treninga v dvorani Mercedes-Benz in si gleženj hladil z ledom.

"Luka je sicer opravil trening, a se mu je na trenutke videlo, da ga poškodba malce moti. Verjamem, da bodo vsi igralci do tekme s Poljsko pripravljeni na boj, saj bodo morali zaradi odsotnosti Zorana Dragića dati še kakšen atom moči več od sebe," je po današnjem treningu povedal selektor Aleksander Sekulić.

Foto: Saša Despot EuroBasket 2022

Nekateri tuji mediji so se sicer že razpisali, da pri slovenski izbrani vrsti gorijo vsi alarmi, saj naj bi Luka s povitim gležnjem izpustil današnji trening in bi bil tako huje poškodovan. Na koncu pa se je izkazalo, da gre zgolj za preventivno potezo ter da je Luka večji del treninga opravil brez težav. Za sredino tekmo proti Poljski bi tako moral biti povsem normalno pripravljen.

Da poškodba gležnja na desni nogi Luke Dončića ni težje narave, je nato nakazala tudi reakcija Mikea Tobeyja, ki je po Sekuliću stopil pred slovensko sedmo silo. Na vprašanje, ali ima kakšen nasvet za Luko glede zdravljenja gležnja, je presenečeno vprašal. "A je kaj narobe z njegovim gležnjem? Nič ne vem. Danes je normalno treniral."

Foto: Saša Despot EuroBasket 2022

Američan, ki si je gleženj zvil pred slabih tednom na tekmi proti Nemčiji, je nato povedal, da se ekipa zavzeto pripravlja na tekmo s Poljsko, ki jo je treba spoštovati, glede svojega gležnja pa je dejal, da je celo sam presenečen nad hitrim in uspešnim potekom rehabilitacije. Na tekmi proti Belgiji v osmini finala je Tobey igral dobrih 26 minut.

Proti vesoljcu Najnevarnejši tekmec: Morda je za nas lažje kot za Slovenijo Veliko učenja "Ko Goran nekaj pove v garderobi, ..." Zdravniška služba To so podrobnosti Zokijeve poškodbe, težave imajo še ostali, tudi Luka

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 4

  • 08:24 13. September 2022.

    So se že usrali pred Poljaki, ki niso slabi, imajo dva igralca, ki sta jim nekoč že grenila življenje (Slaughter, …

  • 08:21 13. September 2022.

    Vsa slovenska športna gospoda (gospodiči in in gospodičnice) so ene navadne mevže in ne profesionalni športniki. Ena se "poreže" pri …

  • 17:46 12. September 2022.

    Ne gnjavite, kdo bo le nasedel na taksno raco!???

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.