Dragić spregovoril o Luki ter odgovoril, če bosta še skupaj igrala za Slovenijo

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Pred gostovanjem Dallas Mavericks pri Chicago Bulls je bil Goran Dragić najbolj iskan sogovorec v vetrovnem mestu, saj pozna Luko Dončića, odkar je bil slednji star pet let.
Oglej si celoten članek

V noči na nedeljo sta se pomerili NBA ekipi Chicago Bulls in Dallas Mavericks, a na žalost slovenski košarkarski navdušenci nismo dočakali prvega obračuna med Goranom Dragićem in Luko Dončićem, potem ko je prvi letos poleti podpisal pogodbo s svojim novim delodajalcem.

Kakšno razočaranje! Nič ne bo od težko pričakovanega obračuna med Dragićem in Dončićem

Luka je namreč moral tekmo izpustiti zaradi poškodbe desne stegenske mišice, a so pri Dallasu novico o nenastopanju Dončića razkrili vsega nekaj ur pred začetkom tekme, tako da je bil Goran vseeno v zadnjih dneh glavna tarča tamakjšnji novinarjev, saj je vse zanimalo, kaj ima za povedati o svojem prijatelju, za katerega so verjeli, da bo glavna nevarnost s strani Dallasa.

Zanimivo je, da ko je Goran prvič spoznal Luko, se mu ni niti sanjalo, da gre za bodočega košarkarskega zvezdnika. V Goranovo obrambo, Luka je takrat imel vsega pet let. "Seveda sem presenečen, ko se spomnim tistega petletnika, da je postal eden najboljših košarkarjev na svetu. Toda ko sva prvič igrala skupaj, to je bilo za reprezentanco leta 2017, sem že vedel, da bo zelo dober. A me je vseeno presenetilo, da je tako hitro postal tako dominanten," je pred mediji o Luki spregovoril Dragić.

Foto: Profimedia Luka Dončić Goran Dragić

A čeprav ju veže prav posebna vez, Goran ne mara tekem proti Luki. Predvsem zaradi njegove kvalitete. "Je zelo lepo igrati z njim, toda ni dobro, ko se morate pomeriti proti njemu. Ves čas sprejema prave odločitve. Če mu želite odvzeti njegov met, vas bo pokopal z asistencami. Je vsesplošno odličen igralec, katerega je zelo težko pokrivati," je Luko opisal Dragić.

Na koncu pa se Goran ni mogel ogniti tudi vprašanju, katero najbolj muči slovenske ljubitelje košarke. Ali bosta z Luko še kdaj skupaj igrala za slovensko reprezentanco. Goran se je namreč po naslovu evropskih prvakov leta 2017 reprezentančno upokojil, se nato letos vrnil za svoji poslovilni tekmi, nato pa se odločil, da Sloveniji pomaga tudi na Eurobasketu, na katerem je branila naslov izpred petih let.

Foto: Profimedia Luka Dončić Goran Dragić

A čeprav se je misija obrambe naslova klavrno končala z bolečim porazom proti skromnim Poljakom, si Goran tokrat ni zaprl vrat reprezentance, saj je znova poudaril, da se bo dokončno odločil po NBA sezoni, ali bo Sloveniji namenil še eno poletje.

"Ne bi bilo pošteno, da že zdaj odgovorim na to vprašanje, saj se lahko zgodi še marsikaj. Vrata sem si pustil odprta, bomo videli po koncu sezone," je odgovoril Dragić ter zaključil, da bo v primeru vrnitve poletje 2023 zagotovo njegovo zadnje v slovenskem dresu.

Zapomnil si bo Luko Kaj takega se mu še ni zgodilo! Luka osmešil najboljšega na svetu Reakcija šokirala Takšnega Luke še nismo videli! Po tekmi znorel nad soigralci in trenerjem O Dončiču Takšno mnenje ima zdaj Porzingis Nekdanji as udaril: "Luka ni kandidat za naziv MVP!" Kako prisrčno Luka Dončić postal glavni junak reklame kultne znamke

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 11:17 11. December 2022.

    rezen če se jim ne upedena uvrstitev v Pariz

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.