"Imamo svoje adute, nikogar se ne bojimo"

Foto: Saša Despot Jusuf Nurkić
Foto: Saša Despot Jusuf Nurkić
Naslednji tekmec Slovenije bo Bosna in Hercegovina.
Oglej si celoten članek

Reprezentanca Bosne in Hercegovine je po zmagi nad Madžarsko zaigrala proti Nemčiji. Gostitelji skupine so ob polčasu še zaostajali, v tretji četrtini pa povsem nadigrali tekmeca, to obdobje so dobili z rezultatom 28:11. Izbrani vrsti BiH tako ni pomagalo niti dejstvo, da so dobili vse preostale četrtine na dvoboju. Ta se je končal z izidom 92:82.

Večina košarkarjev Bosne in Hercegovine se je po tekmi z mrkimi obrazi sprehodila mimo novinarjev, ustavil pa se je največji zvezdnik Jusuf Nurkić. Ta je nekaj besed namenil tudi naslednjemu dvoboju s Slovenci: "Takoj moramo pozabiti na ta poraz in se posvetiti naslednji tekmi. Proti Slovencem bomo zaigrali tako kot proti Nemcem. V tekmo bomo vstopili močno, imamo svoje adute, nikogar se ne bojimo, tudi danes se je videlo, da se lahko pomerimo z vsemi."

Center NBA zvezdnik: Rad imam Slovenijo in njene ljudi

"Gre za izjemno dobro moštvo, pravzaprav gre za fenomenalno ekipo, bili so evropski prvaki. Do njih čutim veliko spoštovanje, a na parketu se lahko kosamo z vsemi," je še zaključil član NBA moštva Portland Trail Blazers.

Foto: Saša Despot Jusuf Nurkić

Podobno spoštljivo je o naslednjem tekmecu razmišljal tudi Aleksandar Lazić: "Slovenija je evropski prvak. To pove vse. Imajo fantastično ekipo, Luko Dončića in Gorana Dragića. So favoriti za osvojitev prvenstva."

"Zame bo to posebna tekma, še nekoliko večja motivacija," je priznal Lazić, ki je namreč prav tako kot Nurkić igral v Sloveniji. Slednji je bil v mlajših kategorijah član Zlatoroga, prvi pa je nosil dres Olimpije, bil posojen še Slovanu in Škofji Loki, kasneje pa je zaigral tudi za Primorsko.

"V Sloveniji mi je bil najljubši čas, ki sem ga preživel pri Olimpiji. Lepo je bilo že pri mlajših selekcijah, ko me je takratni direktor Olimpije tudi pripeljal v Ljubljano," je dejal Lazić.

"Primorska? Na koncu se je dogajalo marsikaj, niti nisem dobil vseh izplačil. J... ga. Drugače pa je bila sezona pri Primorski zelo dobra, vzdušje med igralci fenomenalno."  

Foto: Saša Despot Eurobasket 2022

Eorobasket 2022 Analiza: Preveč informacij lahko škodi, nekaj reči zadržiš zase Fotogalerija Tako je pred hotelom, ko se pojavi prvi zvezdnik Slovenije Naslednji tekmec na EP "Olimpija je bila moj najljubši klub, verjamem pa v zmago proti Sloveniji" EP Blažič: Boljšega scenarija ne bi mogli napisati Miha Junak dvoboja: Luka je izjemen fant Svari fante Saša Dončić presenetil: "To bo za Slovenijo najtežja tekma!"

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.