Kakšen kapetan! Ne boste verjeli, kaj je Dragić počel po koncu prve četrtine!

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Slovenija je ob velikem slovesu Gorana Dragića pred polnimi Stožicami nadigrala Hrvaško.
Oglej si celoten članek

Slovenska košarkarska reprezentanca je vknjižila tretjo zmago v kvalifikacijah za svetovno prvenstvo 2023. Pred razprodanimi Stožicami je pod taktirko Luke Dončića in legendarnega kapetana Gorana Dragića premagala Hrvaško s 97:69.

Za Gorana Dragića je bil to zadnji nastop v državnem dresu pred domačo publiko. Kapetan zlate reprezentance iz Istanbula 2017 je v slabih 22 minutah na parketu dosegel 19 točk (met 8:16), ob predstavitvi pred tekmo pa je bil s strani gledalcev nagrajen s stoječimi ovacijami.

Video Noro, kdo je po tekmi udaril Dončića po obrazu! Kamere so ujele vse!

Dogajanje na parketu ni razočaralo 12.500 srečnežev, ki so si lahko spektakel leta ogledali v živo v Stožicah. Uživali so že nekaj ur pred tekmo v okolici dvorane, se sprostili ob predstavitvi ekip in uverturi v tekmo ter eksplodirali v prvi četrtini, ki jo je Slovenija dobila s 25 točkami razlike (33:8).

Začetna peterka selektorja Aleksandra Sekulića Goran in Zoran Dragić, Edo Murić, Mike Tobey in Luka Dončić je v uvodnih desetih minutah razorožila Hrvate in praktično odločila tekmo. Po delnem izidu 20:0 je Slovenija v deveti minuti vodila 27:6; Dončić je v prvi četrtini dosegel enajst točk, Goran Dragić pa devet.

A kljub 25 točkam prednosti Goran Dragić svojim soigralcem ni dopustil, da bi se preveč sprostili. Svet je namreč obšel posnetek iz odmora po koncu prve četrtine, ko je Gogi pokazal, zakaj je pravi kapetan. Kljub lepemu vodstvu je še naprej motiviral svoje soigralce ter jim dopovedoval, da tekme še nikakor ni konec ter da ne smemo popuščati.

Omenjeni posnetek najlepše pokaže, zakaj je Goran Dragić med slovensko javnostjo tako spoštovan in priljubljen, saj niso zgolj točke in asistence tisto, kar bo naša izbrana vrsta pogrešala po njegovem slovesu, temveč je to ta njegova prisotnost, ko iz svojih soigralcev vedno izvleče največ. Je preprosto pravi vodja naše reprezentance.

Vseeno je visoka prednost (38:11), ki je vmes znašala že 27 točk, malce uspavala slovensko zasedbo, tako da so se Hrvati, kjer je nekaj zaporednih trojk zadel Mario Hezonja, v 19. minuti približali na 49:35, bližje pa jim ni uspelo priti, saj je selektor vrnil na parket Gorana in preostalo udarno zasedbo, ki je razliko v začetku drugega dela znova vrnila na varno razdaljo + 20 točk.

Preostanek tekme je bil tako zgolj formalnost ter priložnost, da so tudi preostali slovenski igralci dobili priložnost za igro. Seveda so ob vsem tem najbolj uživali gledalci, ki so lahko brez skrbi spremljali zaključek tekme ter se veselili zaslužene in pomembne zmage Slovenije.

Cuban Tudi lastnik Dallasa navijal za Slovenijo in slavil v slovenščini

Za Slovenija je bila to predzadnja tekma v prvem delu kvalifikacij. V nedeljo jo čaka še gostovanje v Stockholmu, v drugem delu pa novih šest tekem z nasprotniki iz skupine D (Nemčija, Izrael, Poljska, Estonija). Na SP, ki bo na Japonskem, Filipinih in v Indoneziji, se bodo uvrstile po tri najboljše ekipe iz vsake skupine drugega dela.

Izbranci selektorja Aleksandra Sekulića so v petih nastopih dvakrat premagali Hrvaško, enkrat Švedsko in dvakrat izgubili s Finsko. V skupini C zasedajo drugo mesto za Finsko, ki ima štiri zmage, glede na to, da se v drugi del prenašajo vsi izidi iz prvega dela, pa bo pomembna tudi nedeljska tekma ob 17. uri proti Švedski.

Podal mnenje Tako se je najboljši Hrvat poklonil in zahvalil Dragiću Še v reprezentanci? Dragićev dvoumen odgovor, morda pa vseeno... TV prenosi Zato tekme s Hrvaško najbrž niste mogli gledati po televiziji

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.