Noro, kaj bo napravil Kek, če uspe našim košarkarjem iti do konca

Foto: Saša Despot
Foto: Saša Despot
Če bodo naši košarkarji ponovili uspeh izpred petih let, bodo slovenske junake počastili tudi naši nogometaši.
Oglej si celoten članek

Slovenski nogometni selektor Matjaž Kek je na današnji tiskovni konferenci predstavil reprezentančni seznam nogometašev, na katere računa na zadnjih dveh obračunih lige narodov, na katerih si bo naša izbrana vrsta poizkušala zagotoviti obstanek v skupini B.

Slovenija zaenkrat v skupini B4 zaseda zadnje mesto z dvema točkama iz štirih tekem, a je še v igri za obstanek, med drugim se mora po Norveški (24. september, doma) do konca tekmovanja pomeriti še s Švedsko (27. septembra, v gosteh), ki ima vsega točko več.

Seznam igralcev Keka pred reprezentančnimi tekmami muči poškodba najboljšega igralca

Slovenski šport je sicer v zadnjem času zajela precejšnja evforija, za katero so bili zaslužni naši odbojkarji, ki so osvojili četrto mesto na svetovnem prvenstvu, ter naši košarkarji, ki so se prebili do četrtfinala Eurobasketa in so še kar v igi za obrambo naslova evropskih prvakov. Kek se zaveda, da takšne evforije nogometaši trenutno ne morejo doseči, a vendar...

"Dejansko smo v senci tistih, ki so zdaj na prvih straneh in jim lahko le čestitam. Eni so že končali, za druge pa upam, da bodo šli povsem do konca. V športu je to vedno lahko le izziv. Da tudi ti prideš na naslovnice, da tudi ti začutiš evforijo, ki jo je nogomet že doživljal in jo bo zagotovo ponovno v nekem ciklu. Naredili bomo vse, da se ta evforija zapelje tudi na nogometne zelenice," si želi na noge dvigniti tudi slovenske nogometne navdušence, ki so do tega trenutka pokupili že 7.000 kart za domači obračun z Norveško.

Foto: Anže Petkovšek Matjaž Kek

Se je pa Kek med drugim še enkrat dotaknil naših košarkarjev, za katere ima posebno obljubo. Slovenski nogometaši se bodo na prvem skupnem treningu dobili v ponedeljek, 19. septembra, dan po finalu Eurobasketa. A prav lahko bi se zgodilo, da bo prvi trening odpovedan.

Po koncu tiskovne konference je namreč predstavnik za stike z javnostjo Nogometne zveze Slovenije vse zbrane opomnil, da se naslednjič vidijo v ponedeljek na treningu. Novinar Ekipe SN je na to pristavil, da če gredo nato skupaj na sprejem košarkarjev in dobil nepričakovan odgovor. "Podpisano. Tudi trening bomo prestavili, če bo treba!" je bil jasen slovenski selektor, ki bi si zagotovo želel še kakšnega treninga več s svojimi izbranci, a se je zavoljo naših košarkarjev pripravljen odpovedati tudi temu.

O tekmecu Selektor: Napačno sem ocenil glede Poljske, tako izenačeno je EP Rašo: "Luko Dončića moramo zaščititi, delamo v navezi z Dallasom" Po treningu Soigralec šokiran ob omembi Dončićeve poškodbe Zoki o svoji smoli "Če ne drugače, bom na oder šel po vseh štirih" Kako nad Poljake? Odločno: Vemo, zakaj smo prišli sem! Proti vesoljcu Najnevarnejši tekmec: Morda je za nas lažje kot za Slovenijo

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.