O zgodbi slovenske junakinje se je razpisal celo sloviti New York Times

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Zgodba o vztrajnosti Urše Bogataj je prišla celo v sloviti New York Times.
Oglej si celoten članek

Celotna Slovenija še vedno slavi naše orlice, ki so nam na posamični tekmi v soboto priskakale zgodovinski medalji. Prvič v zgodovini se je namreč zgodilo, da je bil več kot en slovenski športnik ali športnica na olimpijskem odru za zmagovalce na isti tekmi.

A če je za pričakovati, da bosta Urša Bogataj in Nika Križnar v prihodnjih dneh udarna tema v slovenskih medijih, pa verjetno nihče ni pričakoval, da se bo o uspehu naših smučark razpisal celo sloviti New York Times.

Ameriške medije je namreč navdušila predvsem vztrajnost Bogatajeve, za katero so poudarili, da je še na prejšnjih Olimpijskih igrah končala na zadnjem mestu, a je vseeno vztrajala ter se v štirih letih prebila na skakalni prestol.

Foto: New York Times Urša Bogataj

"Slovenka Urša Bogataj je osvojila zlato medaljo, njena sotekmovalka (in sostanovalka) Nika Križnar pa je osvojila bron v ženskih smučarskih skokih, ki so bili šele tretjič na sporedu Olimpijskih iger," so začeli pri slovitem časniku, preden so udarili z neverjetnim podatkom.

"Bogatajevi je z zmago uspel izjemen povratek po letu 2018, ko je na Igrah v Pyeongchangu končala zadnja," so nekoliko posplošili Uršino uvrstitev z zadnjih Olimpijskih iger, ko je po ponesrečenem drugem skoku bila v resnici le zadnja izmed finalistk in je tako Igre končala na 30. mestu. Vseeno je bila na koncu boljša od vseh skakalk, ki se niso uvrstile v drugo serijo.

Za konec so Američani v svojem najznamenitejšem časniku lahko še prebrali Uršini izjavi, da so se ji zdaj uresničile sanje ter da še vedno ne more verjeti, kaj se je sploh zgodilo. Vse skupaj pa so pri Timesu delili tudi preko svojih socialnih omrežij.

  Foto Slovenski šampionki prejeli kolajni "Jeeeeeee..." Tako je slovenski uspeh pospremil radijski komentator Dodaten razlog Najboljši prijateljici razkrili, zakaj sta po tekmi tako jokali: "Zato, ker sva..." Zgodovinsko Oglasili so se predsednik, Počivalšek in Fajonova, to pa je sporočila Tina Maze "Ne dojemam še" To se v zgodovini še ni zgodilo

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.