Prevc: "Kar sem pokazal, je izvenserijsko."

Foto: Epa peter prevc
Smučarski skakalci se bodo za uvod v novo sezono pomerili na ekipni tekmi v Wisli. Vstopnico za nedeljsko posamično tekmo si je izborilo šest orlov.
Oglej si celoten članek

Peter Prevc, Timi Zajc, Anže Lanišek in Anže Semenič je četverica slovenskih skakalcev, ki bo v Wisli nastopila na današnji prvi tekmi 41. sezone svetovnega pokala, tekmi ekip. Slovenski selektor Gorazd Bertoncelj je pred odhodom na Poljsko napovedal, da si želi, da bi se njegovi varovanci na moštveni tekmi vmešali v boj za odličja.

Smučarski skoki Bertoncelj: "Letos dve bistveni razliki"

Njegove besede so dobile večjo težo po petkovih kvalifikacijah, v katerih sta tako Peter Prevc kot Zajc končala v najboljši deseterici, nastop na nedeljski prvi posamični tekmi nove zime pa si je priskakalo šest Slovencev.

Danes se začne zares Slovenska skakalna reprezentanca z visokimi cilji na prvi postaji sezone

Rok Justin je bil 24., Anže Lanišek 30., Domen Prevc 33., Tilen Bartol 43., edini slovenski skakalec, ki je ostal brez nastopa na nedeljski uvodni tekmi sezone, je bil Anže Semenič, ki ga je žirija zaradi neustreznega dresa diskvalificirala že pred nastopom.

Med orli je bil z nastopom najbolj zadovoljen Prevc, ki je v novo sezono zakorakal s sedmim kvalifikacijskim dosežkom.

"Zelo sem zadovoljen. Uspeli so mi trije dobri skoki. Malce me je strah pri pristanku, ker jih na desno stran ne skače veliko. Zato je tam vse zelo trdo. Če do jutri to natreniram, potem bo dobro. Kar sem danes prikazal tu, je bilo izvenserijsko. Že dolgo nisem naredil treh zaporednih tako dobrih skokov. Zdaj bo potrebno ostati predvsem miren." 

Peter Prevc

Kdor prvi pride ... Bi želeli na prvo tekmo novoletne turneje? Ne morete!
Današnja tekma bo na skakalnici Adama Malysza na sporedu ob 16. uri, prva posamična tekma nove sezone pa bo v nedeljo ob 11.30.

Branilec velikega kristalnega globusa je Ryoyu Kobayashi, ki je lani osvojil tudi novoletno turnejo in se polastil priznanja za najboljšega letalca, dobil pa je tudi vse preostale turnirje - Willingen Five, Raw Air in Planica7.

Velik borec Hudo bolni skakalec Pahorjev vodič po Holmenkollbakknu Relikt Nor podvig večnega Kasasana: pripravljen na 31. sezono!

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.