Rogličev sotekmovalec razkril, kako je ekipa sprejela Primožev poraz

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Van Aert je mnenja, da jih je premagal boljši kolesar.
Oglej si celoten članek

Belgijski kolesarski superzvezdnik Wout Van Aert je v pogovoru za Eurosport razkril, kako so pri Jumbo-Vismi doživeli izgubo rumene majice v odločilni 20. etapi.

O Primožu in Tadeju Wiggins: "Se je ekipa sploh še želela pogovarjati z njim? Sesti za isto mizo?"

"Po etapi smo imeli dogo vožnjo z avtobusom, vsi smo bili skupaj. Čez nekaj časa smo se začeli pogovarjati o tem, kar se nam je pripetilo."

"Spoznali smo, da nas je premagal nekdo, ki je bil preprosto boljši. Vemo, da je boljše izgubiti tako, kot pa zaradi kakšne počene zračnice, ali napake naše ekipe."

Foto: Profimedia Wout Van Aert in Primož Roglič

"Še vedno je težko, toda ničesar ne obžalujemo, še vedno podpiramo Primoža. Vemo, da je on sam najbolj razočaran izmed vseh nas."

"Toda po pogovoru v ekipi se strinjamo, da ni Primož izgubil Dirke po Franciji, temveč jo je Tadej Pogačar dobil. Še posebej, ko smo analizirali vse številke in rezultate."

"Na začetku smo se seveda počutil us**no, nismo mogli verjeti, da se nam to resnično dogaja, mislili smo si, da je s Primožem očitno nekaj dosti bolj narobe, kot smo pričakovali."

Foto: Profimedia Wout Van Aert in Primož Roglič

"Toda končal je na 5. mestu! Poleg tega se je bilo v zadnjem delu mentalno res težko zbrati, saj se je že zavedal, da bo končal na drugem mestu. Zaradi tega je verjetno izgubil še nekaj časa. A vseeno so bile njegove številke tekom celotnega kronometra zelo impresivne."

"Toda zmagal je Pogačar, dali smo vse od sebe, toda na koncu moramo biti iskreni in si priznati, da je zmagal najmočnejši," je pogovor zaključil zmagovalec dveh etap letošnje dirke.

Čestitke dežujejo NBA zvezdnik navdušen: "Zaradi vaju uživamo v Touru!" UCI lestvica Neverjetno, kam je skočila Slovenija na mednarodni kolesarski lestvici! Denarne nagrade Takšno vsoto si je privozil Pogačar "To so le sanje" Tako je Pogačar o Touru razmišljal pred dvema letoma

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 2

  • 19:21 23. September 2020.

    Ekipa bi morala zmatrat Pogija vsaj na štirih lahkih etapah ! Ni imel svoje ekipe , da bi ga vlekla …

  • 09:20 23. September 2020.

    Ekipa bi preprosto morala v zadnjem tednu še pridobiti nekaj sekund prednosti. To jim ni uspelo. Ali se ni dalo, …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.