Šok: celo kariero je napadal Đokovića, zdaj ga je vzel v bran

Foto: Epa
Foto: Epa
Najostrejši kritik Novaka Đokovića je obsodil ravnanje avstralskih oblasti.
Oglej si celoten članek

Avstralski poredni deček Nick Kyrgios slovi kot eden najbolj neizprosnih kritikov Novaka Đokovića, a tudi on meni, da bi si srbski tenisač v zaslužil drugačno obravnavo.

Saga se nadaljuje "Đoković lahko odj**e!" Odgovor: "On je talec komunistov!"

Đokoviću so po prihodu v deželo tam spodaj, kamor je pripotoval v prepričanju, da ima vse ustrezne dokumente za pridobitev zdravstvene izjeme, najprej zavrnili vizo, mu odvzeli telefon in drugo imetje ter ga zasliševali več ur.

Kasneje so ga namestili v hotel za priseljence, kjer so razmere za bivanje vse prej kot idealne. Srb je sicer zaprosil za premestitev v drug hotel, a so pristojni njegovo željo zavrnili.

Glavni krivec Razkrit krivec za celotno farso! To je razlog, da je Đoković pridržan

Avstralci so nameravali Đokovića izgnati še isti dan, a se je teniški zvezdnik pritožil, tako da bo lahko v državi ostal do zaslišanja primera na sodišču, ki bo v ponedeljek.

Vse bolj očitno je, da je Đoković postal figura političnih igric, še zlasti premierja Scotta Morrisona, ki je njegov zvezdniški status izkoristil za pridobivanje političnih točk.

Namesto da bi podrobnosti Đokovićevega statusa uredili še pred njegovim odhodom v deželo tam spodaj, so ga na nek način zvabili v Melbourne, tam pa so z njim ravnali kot z zločincem in ga izpostavili javnemu sramotenju.

Foto: Twitter Novak Đoković Melbourne letališče

V javnosti se pojavlja vse več ostrih kritik, da želi avstralska oblast na primeru Đokovića utrditi neizprosno stališče do proticepilcev, upravičiti drakonsko proticovidno politiko in javnosti dokazati, da v njihovi družbi ni prostora za neubogljive.

Za ali proti? Tudi Čeferin podal sodbo o Đokoviću ter ponovno razdelil Slovenijo

Foto: Epa Nick Kyrgios Nad ravnanjem oblasti je ogorčen tudi Kyrgios, ki meni, da dogajanje meče slabo luč na njegovo državo. Avstralec je sicer znan kot velik podpornik ukrepov za omejevanje koronavirusa, vendar se mu zdi ravnanje z Đokovićem vseeno pretirano. "Poglejte, vsekakor verjamem v ukrepe, cepil sem se zaradi drugih in zaradi zdravja moje mame, toda način, kako obravnavamo Novakovo situacijo, je slab, zelo slab. Vsi ti memeji in naslovi... gre za enega največjih šampionov našega športa, ki je navsezadnje še vedno človek. Moramo biti boljši," je zapisal Avstralec.

Kyrgios je Đokoviću v preteklosti očital, da je obseden z odobravanjem množič in da se v želji po večji priljubljenosti vede "osladno in patetično". V nekem intervjuju se je ob omembi srbskega tenisača pretvarjal, da ne ve, za koga gre, se norčeval iz Đokovićeve diskvalifikacije na predlanskem OP ZDA ter ga obtožil ogrožanja varnosti in zdravja ljudi, potem ko je zaradi izbruha okužb med udeleženci in gledalci propadel Đokovićev humanitarni teniški turnir Adria Tour.

Napovedal boj Srbija na nogah, Đokovićev oče na nož: "Sram naj vas bo! Novak, zdrži!" "To je škandal!" Đokovićev brat razkril, kako so trpinčili Novaka Besni odzivi Nadal se je zameril Srbom: "Tega ne bomo pozabili"

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 11:27 8. Januar 2022.

    Z.J. sploh veste kaj je želel povedati ali si spet razlagate po svoje in nabirate klike? Ne podpira Đokovića in …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.