Temu gospodu gredo zasluge, da je Dončić pristal v Dallasu

Foto: Twitter luka dončić adam silver
Trener Rick Carlise je analiziral vpliv Luke Dončića, s katerim se so se Dallas Mavericks iz moštva z začelja lestvice prelevili v resnega kandidata za končnico.
Oglej si celoten članek

Luko Dončića je na naboru košarkarske lige NBA kot tretjega izbrala Atlanta Hawks in ga po predhodnem dogovoru prepustila Dallas Mavericks. Franšiza iz Teksasa je z odločitvijo zadela v polno, saj je 19-letnik upravičil visoka pričakovanja in v prvi četrtini sezone zasenčil oba košarkarja, ki sta bila na naboru izbrana pred njim - Deandreja Aytona (#1/Phoenix Suns) in Marvina Bagleyja III (#2/Sacramento Kings).

Kako mu to uspeva? Dončić ponižal Črnogorca, nato plesal kot majhen otrok

Nabor lige NBA je nekakšna loterija, vseeno pa odločevalci potrebujejo dobro oko za prepoznavanje talentov in obilico košarkarskega znanja. V Dallasu se je v tem pogledu konkretno izkazal generalni direktor in predsednik košarkarskih operacij Donnie Nelson, ki je najzaslužnejši za nakup mladega Slovenca.

"Donnie ima izjemen dar za prepoznavanje talenta, primerljiv s komerkoli v ligi NBA. Pred več kot letom dni mi je dejal, da bo Dončić po njegovem mnenju najboljši košarkar letošnjega nabora," je razkril trener Dallasa Rick Carlisle.

Blizu rekorda Trener ni upošteval želje navijačev in Dončića

"Res sem ogromno slišal o njem. Vsi so govorili, da je poseben igralec. Ves čas sem govoril, da se s posnetkov iz Evrope ne vidi, kako hiter in močan je za svojo višino. Po skoku je lahko zelo hitro na drugi strani igrišča in s tem presenti nasprotnika. Ne preseneča me, da ima tako velik vpliv na moštvo," je dodal trener.

Z eno besedo: noro! "Star sem 44 let in na steno sem obesil plakat Luke Dončića"

Dončićev vse prepoznavnejši zaščitni znak je trojka s korakom nazaj, s čimer je na nedavni tekmi pokopal Houston Rockets. "Met mi je všeč kot orožje, vendar ne maram, da bi bilo to njegovo edino orožje, ko pa lahko počne toliko stvari. Treba je poiskati ravnotežje. Na začetku sezone je metal prekratke žoge. Če najde pravo ravnotežje, je to lahko veliko orožje," je sklenil Carlisle.

Mojster V tem ključnem elementu Dončić presega prav vse!

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.