"Pridruži se Kobeju Bryantu v peklu"

Foto: Profimedia Jeanie Buss in Kobe Bryant
Večinska lastnica slovite košarkarske franšize je na svoj naslov prejela pismo s šokantno vsebino.
Oglej si celoten članek

Jeanie Buss, večinska lastnica in predsednica moštva Los Angeles Lakers, kjer bi lahko kariero nadaljeval tudi slovenski košarkar Goran Dragić, je objavila vsebino pisma navijača, s katerim je želela opozoriti, da je rasizem v ZDA še vedno globoko zakoreninjen.

Čeprav je v preteklosti že dobivala pisma s podobno vsebino, pa se ji je v luči aktualnih protestov proti rasni diskriminaciji zdelo primerno, da sporočilo deli z javnostjo.

72,8! Številka, ki razkriva skrivnost Luke Dončića

"Draga ku*ba. 60 let sem bil goreč navijač Lakerjev, zdaj pa pravim k vragu s preplačanimi, izdajalskimi črnuhi in ligo NBA. Pojdi k vragu in se v peklu pridruži Kobeju Bryantu," je zapisal navijač po imenu Joe, ki je ostal anonimen, saj je Bussova zakrila njegov priimek.

Žalostno Novo razkritje o Kobejevi nesreči: Pilot je na dan poleta ...

Jeanie, hčerka nekdanjega pokojnega lastnika moštva Jerryja Bussa, ki je v organizacijski strukturi moštva iz mesta angelov prisotna že od leta 1979, je pojasnila, zakaj se je odločila za objavo.

"Po tehtnem premisleku sem se odločila, da objavim to pismo. Rada bi vam pokazala, da je sovraštvo resnično in še kako prisotno. To se v svetu dogaja DANES," je zapisala in nagovorila avtorja.

Ni več dvoma Dallas zrušil mit o Dončiću

"Si se zaradi tega bolje počutil? Zapravljal si svoj čas, energijo in denar za znamko. Morda bi se moral pogledati v ogeldalo in videti svojo grdoto, ker jaz je ne bom. Skozi leta sem prejela veliko takšnih pisem. Nasvet? Ignoriraj. To sem tudi počela. A ne več. Na ta dan, Juneteenth, prosim svoje belopolte prijatelje, da stopimo skupaj in priznamo, da je rasizem še vedno prisoten v naši državi in po svetu. Zaobljubimo se, da ga ne bomo več ignorirali. Vsi skupaj moramo biti boljši," je zapisala.

Juneteenth je praznik, ki slavi konec suženjstva v Združenih državah Amerike, priznavajo pa ga samo nekatere zvezne države.

Bussovo je med prvimi podprl košarkarski zvezdnik LeBron James, oglasil pa se je tudi legendarni član LA Lakers Magic Johnson.

"Zahvaljujem se ti, ker si se zoperstavila rasistom in sovraštvu. Z očetom sta vedno izkazovala spoštovanje ljudem vseh ras in številnim temnpolotim igralcem dala priložnost v tem moštvu," je zapisal petkratni prvak lige NBA 

Razkrila razlog Bryantova vdova blokirala račune v čast pokojnemu NBA zvezdniku

Vrag odnesel šalo Zapis, ki odmeva: "LA Lakers, kupite Gorana Dragića!"

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • ode
    17:25 20. Junij 2020.

    V peklu so curbe, alkohol, mamila, hazard, požrtije itd. V nebesih pa nune, hostije, postenje, klečanje na trdem lesu, molitve …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.