Kirurg razkril, kdaj se Ilka lahko vrne na sneg

Foto: Epa ilka štuhec Foto: Epa ilka štuhec Foto: Epa ilka štuhec Foto: Epa ilka štuhec Foto: Epa ilka štuhec Foto: Epa ilka štuhec
Ilka Štuhec je v izjavi za javnost sporočila podrobnosti operativnega posega na levem kolenu.
Oglej si celoten članek

Slovenska smučarka Ilka Štuhec je na tiskovni konferenci v Švici zadovoljno povedala, da je operacija kolena potekala brez zapletov. Tako sta ji zatrdila zdravnik Niklaus Friederich in kineziologinja Anja Šešum, ki je prisostvovala posegu.

"Malo je boleče, glede na to, da še ni poteklo veliko časa. Koleno poskušam malo razgibavati, hladim in čakam, da bo boljše. Med operacijo sem spala, tako da ne vem, kako je šlo, zdravnik pravi, da je bilo vse ok. Tudi Anja, ki je bila vseskozi zraven, je rekla, da je šlo vse gladko. Verjamem, da so naredili vse najboljše možno."

Ne gre drugače Štuhčeva potrdila slabo novico

Najbolj je razočarana, ker ne bo mogla nastopiti na olimpijskih igrah, kjer bi, če je med pripravami ujela lansko formo, nedvomno veljala za prvo favoritinjo smukaške preizkušnje.  "Zelo sem razočarana, da bom izpustila olimpijsko sezono, ampak zdaj je, kar je. Treba se je zdaj s tem spopasti, postaviti nove cilje in jih doseči," je dejala Štajerka.

Podpora z vseh strani

Pomaga ji močna navijaška podpora. "Hvala lepa vsem za vsa pozitivna sporočila za lepe želje, ki jih prejemam v teh dneh. Definitivno se to čuti, je boljše, pomaga in se veseli me, da me ljubitelji smučanja podpirajo tudi sedaj," je še dejala.

Po ocenah strokovnjaka bo Štuhčeva počivala šest mesecev, čez devet pa bi se lahko že zoperstavila svetovni smučarski eliti.

"Zagotovo si je Ilka želela kakšno lepše darilo za rojstni dan. V približno šestih mesecih se bo lahko vrnila na tekmovalno raven, v devetih mesecih bo lahko znova konkurirala svetovnemu vrhu. Je pa tekmovalne sezone 2017/18 kot tudi olimpijskih iger v Južni Koreji zanjo že konec,"  je časovni okvir dolgotrajnega okrevanja opredelil Friederich.

"Hvala lepa vsem za vsa pozitivna sporočila za lepe želje, ki jih prejemam v teh dneh. Definitivno se to čuti, je boljše, pomaga in se veseli me, da me ljubitelji smučanja podpirajo tudi sedaj."

Ilka Štuhec

Ilka Štuhec Štuhčeva za rojstni dan na operacijsko mizo Diagnoza je bila šok Trener Štuhčeve: Ilka je vse presenetila Odzivi na tragedijo Slovenci šokirani, oglasila sta se tudi Dragić in Mazejeva

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.