"Vse je popolno, morda zdaj tudi do 250 metrov."

Foto: Profimedia Timi Zajc je bil najboljši orel na tekmi (4. mesto).
Timi Zajc je bil najboljši orel na tekmi (4. mesto).
Najboljši slovenski skakalec ni razmišljal o uvrstitvi na zmagovalni oder.
Oglej si celoten članek

Timi Zajc je še enkrat dokazal, da je izjemen letalec. Na prvi tekmi v Planici je zaostal le za Markusom Eisenbichlerjem, Rjojujem Kobajašijem in Piotrom Zylo in bil na četrtem mestu najboljši Slovenec tik pred Domnom Prevcem.

"Res sem zadovoljen. Ne glede na vse, na koncu ni bilo stopničk, ampak če bi me včeraj kdo vprašal, niti najmanj nisem pomislil na zmagovalni oder. Dokler bom letel tako daleč, da bom sam sebe presenečal, bo vse popolno," je po prvi planiški tekmi povedal najboljši Slovenec v tej zimi.

In zakaj ni razmišljal o stopničkah? "Mislim, da ne bi bilo smiselno imeti stopničk v glavi. Tudi prejšnji teden nisem bil ravno v najboljši formi in bilo je vprašanje, kako se bom znašel na letalnici. Ta vikend imam pred očmi bolj, kako daleč bom letel, kot pa, kateri bom."

Konec kariere Slovo oznanil še en slovenski orel

Favoriti Orli prekipevajo od samozavesti, razlog je na dlani

Po rekordu v kvalifikacijah je zdaj na tekmi sicer še enkrat prečrtal številko na svojih smučeh in napisal novo. Ta zdaj znaša 240 metrov. "Ja, skok mi je zelo dobro uspel. Tudi razmere so bile kar v redu, res nekaj neverjetnega. Zadnjo rdečo črto sem zdaj dosegel, do 250 metrov pa je še kar nekaj prostora. Mogoče mi bo tudi to uspelo."

Foto: Anže Petkovšek smučarski poleti v Planici

"Saj to je čar letalnice, da kam poletiš. Magična meja 250 m je še kar daleč, pa tudi razmere se ti morajo poklopiti, če narediš pravi skok, je tudi to mogoče. Komaj čakam jutri, ko bo tekma zjutraj in bo malo več sonca - spet bo zame nor dan. Neke prave želje po 250 m nimam, ampak vsakič, ko dosežeš rekord, imaš novo motivacijo, da poletiš še dlje."

Bertoncelj: "Ni grenkega priokusa."

Peter Prevc: "Če bi to popravljal, bi potreboval dva meseca."

Zajc bo seveda zelo pomben član tudi na moštveni tekmi, kjer Slovenci po zmagoslavju v Vikersundu znova pričakujejo vrhunsko uvrstitev. "Lahko računamo na stopničke. Prejšnji teden smo pokazali, da smo lahko tudi na prvem mestu. Če štirje dobro poletimo, nam lahko uspe."

Še dve tekmi in sezone bo konec. Je dosegel zastavljene cilje? "Vse je bilo zelo dobro. Ne glede na to, da sem proti koncu sezone malo popustil, se nimam za pritoževati. Ta vikend moram še dobro oddelati, pa bo vsega konec."

Uvodno dejanje Izjemen ekipni uspeh slovenskih orlov

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.