Vojak svojega kolega zabodel z dežnikom

Foto: Saša Despot
Foto: Saša Despot
Iz Avstrije prihaja sila nenavadna novica o vojaku, ki se je svojega kolega lotil z dežnikom. Njegovo življenje je še vedno ogroženo.
Oglej si celoten članek

Krvavi incident se je pripetil v petek zvečer. 33-letni vojak iz Spodnje Avstrije je bil s svojimi tovariši v lokalu, kjer so proslavljali diplomo, med njimi je bil tudi 20-letnik, ki je zagrešil napad.

Mladi vojak iz okrožja Braunau naj bi ostale tovariše večkrat dražil ter jih provociral. Malo po 1.30 pa je prepir prišel do eskalacije, ko je 33-letni vojak mlajšega okaral zaradi njegovega vedenja. 20-letnik je nato brez opozorila zgrabil dežnik in zabodel kolega v obraz.

Sprva je bil napadeni še odziven in se je z drugimi vrnil v vojašnico. Šele naslednje jutro so njegovi kolegi opazili njegovo slabo zdravstveno stanje in poklicali reševalce. Izkazalo se je, da so poškodbe izjemno resne.

Ko so napadalca odpeljali v pripor, je ta dejal, da je bil med dogodkom močno vinjen. Policiji je povedal, da je vrgel dežnik, vendar je zanikal, da je to storil z namenom poškodbe, poroča oe24. "Spomni se, da je poškodoval svojega kolega," je po zaslišanju sporočila Julia Rauscher, tiskovna predstavnica državnega tožilstva. Vojak sicer po aretaciji ni želel govoriti s policijo.

Kot je še dejal tiskovni predstavnik zvezne vojske, Michael Bauer, zadevo naprej rešuje policija, saj je bil vojak "v času incidenta izven vojaške dolžnosti."

Napadeni se trenutno še zdravi v bolnišnici, njegovo življenje pa naj bi bilo še vedno ogroženo.

Sošolke Novo v primeru trinajstletnice, ki so jo zabodli s škarjami Zima Kaos na Hrvaškem. Ljudi rešujejo na cestah, nekateri več ur popolnoma zatrpani.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 4

  • 12:48 2. Marec 2023.

    Provociranje ali pravokacije bodisi s strani posameznika ali držav ne sme in ne more biti povod za nasilje ali vojaško …

  • 10:11 27. Februar 2023.

    Saj res, glede na to, da oblastniki povsod po svetu razorožujejo plebs (celi Biden že kaže to željo), bi bilo …

  • Syn
    09:51 27. Februar 2023.

    Še dobro da se ga ni lotil z žlico. 😂

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.