"Zahod je neposredno vpleten v konflikt!"

Foto: Epa
Foto: Epa
Odločitev zahodnih držav, da Ukrajini dobavijo sodobne bojne tanke, kaže na njihovo neposredno vpletenost v konflikt, je opozoril tiskovni predstavnik Kremlja Dmitrij Peskov. Dodal je, da se je Ukrajina dolgo časa pripravljala na vojno in da pogovori med državama sedaj niso več mogoči.
Oglej si celoten članek

"Evropske prestolnice in Washington nenehno dajejo izjave, da pošiljanje različnih vrst orožja, vključno s tanki, nikakor ne pomeni njihove vpletenosti v sovražnosti. S tem se ne strinjamo. V Moskvi to razumemo kot neposredno vpletenost v konflikt in vidimo, da se le ta povečuje," je dejal Dmitrij Peskov.

Ob tem je opozoril, da se je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski dolgo časa pripravljal na vojno in da pogovori med njim in ruskim predsednikom Vladimirjem Putinom niso več mogoči, poroča ruska tiskovna agencija Tass.

"Vemo, kakšne obljube je Zelenski dal med svojo predsedniško kampanjo. Nikoli ni rešil problema Donbasa, odpovedal se je sporazumom iz Minska, še več, izkazalo se je, da jih nikoli ni nameraval izvajati, saj se je pripravljal na vojno," je še dodal Peskov.

Kremelj se je odzval dan po tem, ko je Nemčija odobrila dobavo tankov leopard Ukrajini in se zavezala, da bo tudi sama dostavila 14 leopardov. Dobavo tankov so napovedale še Poljska, Finska, Španija in Norveška.

ZDA so medtem napovedale dobavo 31 bojnih tankov M1 abrams in poudarile, da gre pri tem za zaščito ukrajinskega ozemlja in ne za grožnjo Rusiji. Zelenski pa je v sredo pozval tudi k dobavi raket dolgega dosega in bojnih letal.

Svet Ukrajina bo prejela 31 "najzmogljivejših tankov na svetu" Svarilo Ura sodnega dne nevarno blizu polnoči

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 62

  • 05:22 27. Januar 2023.

    Verjamem da tako mislijo ljubitelji carske rusije s putinom na čelu...jaz pa vidim, da je Kremelj napovedal vojno operacijo EU …

  • MS
    18:28 26. Januar 2023.

    Putin je novi Milošević in padel bo kot on! Miloševićeva agresij v BiH in Putinova v Ukrajini je identična, jasne …

  • 18:23 26. Januar 2023.

    Jaz predlagam ,da Rusi zagrozijo EU z razširitvijo vojnih dejstev po vseh tistih državah, ki NACISTICNEM NARKOMANU pošiljajo orožje .Npr, …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.