Svet
2771 ogledov

"Zahod je neposredno vpleten v konflikt!"

Vladimir Putin Epa
Odločitev zahodnih držav, da Ukrajini dobavijo sodobne bojne tanke, kaže na njihovo neposredno vpletenost v konflikt, je opozoril tiskovni predstavnik Kremlja Dmitrij Peskov. Dodal je, da se je Ukrajina dolgo časa pripravljala na vojno in da pogovori med državama sedaj niso več mogoči.

"Evropske prestolnice in Washington nenehno dajejo izjave, da pošiljanje različnih vrst orožja, vključno s tanki, nikakor ne pomeni njihove vpletenosti v sovražnosti. S tem se ne strinjamo. V Moskvi to razumemo kot neposredno vpletenost v konflikt in vidimo, da se le ta povečuje," je dejal Dmitrij Peskov.

Ob tem je opozoril, da se je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski dolgo časa pripravljal na vojno in da pogovori med njim in ruskim predsednikom Vladimirjem Putinom niso več mogoči, poroča ruska tiskovna agencija Tass.

"Vemo, kakšne obljube je Zelenski dal med svojo predsedniško kampanjo. Nikoli ni rešil problema Donbasa, odpovedal se je sporazumom iz Minska, še več, izkazalo se je, da jih nikoli ni nameraval izvajati, saj se je pripravljal na vojno," je še dodal Peskov.

Kremelj se je odzval dan po tem, ko je Nemčija odobrila dobavo tankov leopard Ukrajini in se zavezala, da bo tudi sama dostavila 14 leopardov. Dobavo tankov so napovedale še Poljska, Finska, Španija in Norveška.

ZDA so medtem napovedale dobavo 31 bojnih tankov M1 abrams in poudarile, da gre pri tem za zaščito ukrajinskega ozemlja in ne za grožnjo Rusiji. Zelenski pa je v sredo pozval tudi k dobavi raket dolgega dosega in bojnih letal.

Tank Abrams M1 Svet Ukrajina bo prejela 31 "najzmogljivejših tankov na svetu" ura polnoč Svarilo Svet Ura sodnega dne nevarno blizu polnoči
Komentarjev 62
  • Avatar Ajda Virant
    ajda0 05:22 27.januar 2023.

    Verjamem da tako mislijo ljubitelji carske rusije s putinom na čelu...jaz pa vidim, da je Kremelj napovedal vojno operacijo EU in zvezi Nato ! Besni so, ker ne morejo samo vkorakat k sosedom, kot iz časov zgodovine...prišli, zasedli in narod ...prikaži več spremenili v tlačane, danes jih je že 120, ki ne smejo govorit svoj jezik ampak rusko.Upam, da razpade Rusija !

  • Avatar MS
    MS 18:28 26.januar 2023.

    Putin je novi Milošević in padel bo kot on! Miloševićeva agresij v BiH in Putinova v Ukrajini je identična, jasne pa so tudi vzporednice med vojnimi zločini v Srebrenici in Mariupolu oziroma v Harkovu in Sarajevu! Nekdanja glavna tožilka haaškega ...prikaži veča Mednarodnega sodišča za vojne zločine na območju nekdanje Jugoslavije Carla Del Ponte je ruskega predsednika Vladimirja Putina označila za vojnega zločinca ter Mednarodno kazensko sodišče (ICC) pozvala, naj izda nalog za njegovo aretacijo.

  • Idioti 18:23 26.januar 2023.

    Jaz predlagam ,da Rusi zagrozijo EU z razširitvijo vojnih dejstev po vseh tistih državah, ki NACISTICNEM NARKOMANU pošiljajo orožje .Npr, Tisti moment, ko prvi Leopard prestopi mejo UA bodo poletele rakete na Warsavo.