Zelenski zbodel Ruse glede mostu, Putin že odgovoril

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Sobotni napad na ključni most je zanetil nemir v Kremlju in na zasedenih območjih.
Oglej si celoten članek

Ruski predsednik Vladimir Putin je podpisal odlok o okrepljenem varovanju mostu na Krim in infrastrukture, ki polotoku zagotavlja elektriko in zemeljski plin.

Na 19 kilometrov dolgem mostu je v soboto zjutraj eksplodiral tovornjak, ko se je mimo peljal vlak s cisternami, polnimi dizla. V napadu so umrli trije civilisti. Most so že v soboto popoldne delno usposobili za promet.

Kremelj je odredil preiskavo dogodka in že v soboto so bili na delu potapljači, ki so preverjali konstrukcijo mostu.

Potrditev Po seriji porazov Putin zamenjal glavnega poveljnika

Ruski guverner krimske oblasti Sergej Aksjonov je prebivalstvo polotoka pomiril, da imajo dovolj goriva za mesec dni, hrane pa za dva meseca. Dodal je, da je na Krimu moč čutiti "zdravo željo po maščevanju".

Foto: Profimedia most na Krim Kerški preliv

Ukrajinski predsednik je v rednem nočnem nagovoru zbodel Ruse. "Danes ni bil slab dan, v Kijevu bilo sončno. Na žalost je bilo nad Krimom precej oblačno,  čeprav vroče," je Volodimir Zelenski dejal o napadu na most.

Napad na most Ukrajina slavi, Rusi napovedali "hude posledice"

V zgodnjih nedeljskih jutranjih urah so svet obšle fotografije iz Zaporožja, kjer je bilo v raketnem napadu ubitih najmanj 17 ljudi, med njimi šest otrok. 

"Spet neusmiljen napad na miroljubne ljudi. Na stanovanjskem stavbe, sredi noči," je o napadu na Telegramu zapisal Zelenski. "Popolna zloba. Divjaki in teroristi. Od tistih, ki so dali ta ukaz, do tistih, ki so ga izvršili," je dodal ukrajinski predsednik.

Jedrska elektrarna v regiji Zaporožje je po ponovnem obstreljevanju v soboto znova izgubila zunanji vir napajanja za hlajenje reaktorja in je tako znova odvisna od zasilnih generatorjev, je povedal generalni direktor Mednarodne agencije za jedrsko energijo (IAEA) Rafael Grossi.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 48

  • 11:23 9. Oktober 2022.

    "Na 19 kilometrov dolgem mostu je v soboto zjutraj eksplodiral tovornjak, ko se je mimo peljal vlak s cisternami, polnimi …

  • 11:20 9. Oktober 2022.

    Verjetno bo Putin v kratkem udaril po ukrajinski energetiki, da EU ne bo edina na hladnem in v temi to …

  • 11:09 9. Oktober 2022.

    Ni pametno,da Zeleni izziva,ker se lahko Putinu odtrga,pa bo joj v Ukrajini in EU.

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.