Koga vse mora Janša prepričati, da bo lahko vladal

Foto: Anže Petkovšek Volitve 2018, volilno soočenje
Janez Janša ima pred sabo težko nalogo.
Oglej si celoten članek

Če bodo predsednik strank držali obljubo, da z Janezom Janšo ne gredo v vlado, ta ne bo mogel sestaviti vlade. Janša je dal sicer v predvolilnih soočenjih večkrat jasno vedeti, da je ponedeljek po volitvah nov dan, ko zmagovalca volitev pokličejo tudi tisti, ki so prej govorili drugače. 

Foto: zurnal24.si

Skupaj z NSi Janša po rezultatih vzporednih volitev zbere 32 glasov, če bi se pridružil še SNS, ki naj bi prav tako prišel v parlament, pa je to 36 glasov.

Tudi če bi si premislil Karl Erjavec, ne bi bilo dovolj za minimalno večino v parlamentu, saj naj bi imel Desus po novem le pet poslancev. 

Janša bi moral za sodelovanje v vladi prepričati še Alenko Bratušek, Marjana Šarca, Mira Cerarja ali Luko Mesca.

Če Janši vlade ne uspe sestaviti, bo imel tudi Marjan Šarec težko delo. Brez Levice bo težko sestavil vlado, z njo pa težko uskladil svoj program. V vlado bo tako moral (poleg SD, Desusa, Stranke Alenke Bratušek) povabiti bodisi Levico bodisi NSi. Levica z NSi v vlado noče, glavni tajnik NSi Robert Ilc je dejal, da se bodo, če Janša ne bo mogel sestaviti vlade, pogovarjali z vsemi. 

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 2

  • MS
    09:57 4. Junij 2018.

    www.mladina.si/108659/j-j-ne-hvala

  • MS
    09:27 4. Junij 2018.

    Nekoč: ==> Zevs je Tantalu naložil grozno, večno kazen. Privezal ge je na sredino reke in poskrbel, da je bil …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.